Kütahya Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

Paylaş
Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA'da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen ve 6 bin öğrencinin katıldığı 5'inci Ortaokul ve Liselerarası Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.
Yeni Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Kütahya Valisi Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Törende konuşan Vali Toraman, "Her neslin üzerine düşen vazifelerden bir tanesi de kendisinden önceki nesillerden devraldığı tarih, kültür ve medeniyet şuurunu kendisinden sonraki nesle aktarabilmektir. Şu anda bizim neslimizin gayreti de budur. Bugün düzenlenen bu etkinliğin bu çerçevede düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan vekili Latif Selvi ise,“Eğer bir başarı hikayesinden söz edilecekse çağ nüfusuyla rekabet edebilen gençlerimizi hazırlamak mecburiyetindeyiz. İşte eğitimin, okumanın geçmişin birikimiyle, geleceğin inşası için gününe dair yapması gerekenleri başarıyla yapan nesillere sahip olanlar geleceğin kurucuları ve yönlendiricileri olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmada, 3 kategoride dereceye giren 129 öğrenciye bisiklet hediye edilirken her kategorinin ilk 3 yarışmacısına da çeyrek, yarım ve tam altın verildi.

Haberin Devamı