Silifke Konserli pazar yerini temeli

Konserli pazar yerini temeli

Paylaş
Konserli pazar yerini temeli

Konserli pazar yerini temeli

SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde belediye tarafından yapılacak olan kapalı pazar yerinin temeli Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Hüseyin Turan’ın verdiği konser eşliğinde atıldı.
Silifke Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’nde yapılacak 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip modern kapalı pazar yerinin temeli törenle atıldı. Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Hüseyin Turan’ın, şarkı ve türküleriyle Silifkelilere unutulmaz bir konser verdiği temel atma törenine binlerce vatandaş katıldı.
Burada konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, proje ile pazarcı esnafını mağdur etmeden, yasalara uygun bir alanda faaliyet vermelerini sağlayacaklarını belirterek, "2019 yılında artık pazarcılığın sokaklardan kalkması gerekiyor. Hem pazarcı esnafına yakışır hem de vatandaşlarımıza yakışır bir ortamda pazarcılığın yapılması gerekiyor. Bizde bu amaçla çalışmalarımıza başlayarak öncelikle Silifke ve Taşucu’nda birer tane kapalı pazar yeri yapıyoruz. Şuan da 10 bin metre karelik bir alan üzerinde 5 bin 200 metrekaresi kapalı pazar yeri olması şartıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Silifke her geçen gün gelişmesi elbette ileride bu pazar yerimizin yetersiz gelmesine neden olacaktır. İlerleyen zamanlarda bu pazar yerimizi genişletme şansımızda olacak. Bugüne kadar görev süremiz içerisinde halkımıza verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik" dedi.
Turgut, görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında birçok eksiği tamamladıklarını ifade ederek, "Tamamlamakta olduğumuz çalışmalarda var. Silifke Belediyesi olarak halkımızın desteğiyle var gücümüzle çalışmaya, ikinci dönemde de daha fazla hizmet yapmaya devam edeceğiz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya hazırız. Silifke Belediyesi olarak sizlerin talep ve sıkıntısı olduğunda çözüm için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından pazar yerinin temelinin atılmasından sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan sahne alarak sevenlerini gecenin geç saatlerine kadar coşturdu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren sanatçıya dinleyicilerde konserin sonuna kadar eşlik etti. Ünlü sanatçı Konserin sonunda Başkan Turgut, sanatçıya günün anısına plaket ve çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı