Konya Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki Ar-Ge zirvesinde 'Milli' teknoloji vurgusu

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki Ar-Ge zirvesinde 'Milli' teknoloji vurgusu

Paylaş
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki Ar-Ge zirvesinde 'Milli' teknoloji vurgusu

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki Ar-Ge zirvesinde 'Milli' teknoloji vurgusu

KONYA,(DHA)-KONYA Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde yapılan '4.0 için Ar-Ge' zirvesinde 'Milli' teknoloji vurgusu yapıldı.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tarafından 6-7 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen '4.0 için Ar-Ge Zirvesi' üniversite, sanayi ve kamu temsilcilerini bir araya getirdi. Ar-Ge Zirvesinde, Türkiye’de Ar-Ge Merkezlerinde üretilen bilgi ve ürün, yürütülen proses, yaşanılan sorunlar, önerilen çözümler sektör temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve paydaşlar tarafından masaya yatırıldı.
Zirvede konuşan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, ''Teknolojinin veya bilişim teknolojilerinin yaşamımızda kullanımını artık bilmemek mümkün değil. Yaşamımızın her anına geçti; ama bu sırada sanayi devriminin de bir o kadar hayatımıza geçirilmesi gerekiyor. Teknoloji, tek bir sektörü değil, bütün sektörleri ilgilendiriyor. İnsan sosyolojisini, psikolojisini, davranışlarını ve ilişkilerini etkiliyor. Ülkemizin bu teknolojiyi en iyi şekilde adapte etmesi gerekiyor. Geçmişte bazı basamakları atladık. Ama bu 4.0’ı atlamamamız gerekiyor. Gıda, tarım, endüstri veya diğer alanlarda da atlamamalıyız. Geçtiğimiz günlerde YÖK’de yapılan toplantıda yeni mesleklerin türemesi konusunu da konuştuk. Şu anda yürütülen işlerin yüzde 90’ı bilişim teknolojileri üzerinden yürütülüyor ve birçok meslek ortaya çıkartılıyor. Bundan önce olmayan, daha önce olup tekrar gelişen, şekil değiştirip yeniden oluşan meslekler var. Son 10 yılda 2 milyon yeni iş alanı ortaya çıkartıldı.''diye konuştu.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır da, sürdürülebilir tarımsal üretim ve gıda sanayiinin gelişme ve kalkınmadaki rolünü anlattı ve kooperatiflerin stratejik önemine değindi.
'4.0 için Ar-Ge Zirvesi'nde 7 oturum gerçekleştirildi. 2 gün süren zirvede, Ar-Ge Merkezlerinin getirdiği yenilikler ve fırsatlar, gıda, tarım ve hayvancılıkta finansal destek sistemleri, gıda teknolojileri ve inovasyon, sürdürülebilir tarım, güvenli ilaç uygulamaları, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, organik ürünler başlıklarında sektör temsilcileri, akademisyen ve kamudan katılan uzmanlar sunum yaptı.

Haberin Devamı