Korkuteli Korkuteli'de 18 Mart törenleri

Korkuteli'de 18 Mart törenleri

Paylaş
Korkuteli'de 18 Mart törenleri

Korkuteli'de 18 Mart törenleri

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla törenler yapıldı.

Korkuteli'deki ilk tören Şehitlik Anıtı'nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Musa Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Memioğlu başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Musa Yücel, "Şehitler, vatan uğruna canlarını vererek, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran, her sayfası altın harflerle yazılmış milli tarihimizin mimarı kahramanlardır. Onlar, 'Toprak suyla yoğrulduğunda çamur, kanla yoğrulduğunda ise vatan olur' sözüyle bütünleşerek vatan topraklarını kanlarıyla sulamışlar ve bu toprakları bize vatan yapmışlardır. Bizler için vatan, sıradan bir toprak parçası değil, uğrunda asırlarca savaşılmış, can verilmiş ve bağrına binlerce şehit gömülmüş kutsal bir yaşam alanıdır" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlamıyla ilgili şiirler okudu. Törenin ardından ilçe protokolü tarafından Paşa Mezarlığı'ndaki şehitlik ziyaret edildi. İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından dua edilirken, protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı ve dualar edildi.

Törenler Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mesude Erol Memioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programla devam etti. Tören saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. 'Çanakkale Destanı' adlı tiyatro gösterisi ve ödül töreniyle sona eren törenden sonra protokol üyeleri Yazır Mahallesi'ndeki 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu ve diğer şehitlerin mezarlarını da ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı