Kozan Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlandı

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlandı

Paylaş
Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlandı

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlandı

Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)- KOZAN’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü Tarihi Hoşkadem Camii Meydanı'nda kutlandı.
İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü kutlamaları, Tarihi Hoşkadem Camii Meydanı'nda yapıldı. Kent protokolünün katıldığı kutlamalarda vatandaşlar da Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen kutlama, 7 pare top atışıyla başladı. Temsili milis kuvvetlerinin ve atlı birliklerinin Kozan’a girmesi ile devam eden programda Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden tüm şehitler için dua etti.
Kutlama töreninde konuşan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Türk milletinin her zaman düşmanlarının karşısında korkusuz bir nefer olduğunu söyledi. Gürçam, "Vatanı için, bayrağı için, devleti için kendini feda etmekten kaçınmayan ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. 2 Haziran 1920 günü bağımsızlığa olan tutkusunu gösteren Kozan'ın vatansever insanları bugün de aynı azim ve kararlılığa sahiptir" dedi.
Konuşmanın ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kuva-yi Milliye Derneği Başkanı Mutlu Dağlı, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende Mehteran Takımı gösterisi de yapıldı. Kozan İnkılap İlkokulu Öğretmen ve öğrencileri de kurtuluşa özel program gerçekleştirdi.
Etkinlikler, Saim Bey'in mezarının ziyareti ve şehitler için okunan dua ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı