Kuşadası Kuşadası'nda can dostlar unutulmadı

Kuşadası'nda can dostlar unutulmadı

Paylaş
Kuşadası'nda can dostlar unutulmadı

Kuşadası'nda can dostlar unutulmadı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanlar ziyaret edildi. Etkinliğe katılan belediye çalışanları, öğrenciler ve Kuşadalılar, gün boyu barınaktaki hayvanları sevip, birlikte oyunlar oynadı.

Kuşadası Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü'nde vatandaşları Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sokak hayvanlarıyla buluşturdu. 3 gün sürecek etkinliğe katılan 16 okulun öğrencileri tarafından ilk gün Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne toplam 700 kilogram kedi ve köpek maması bağşı yapıldı. Etkilinliğe katılan öğrenciler, kuşadalılar ve belediye çalışanları gün boyu barınaktaki hayvanlarla ilgilenip, sevdi. Etkinliğe katılanlar, buradaki hayvanlarla çeşitli oyunlar oynayı, keyifli vakit geçirdi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, hayvan hakları savunuculuğunun tüm dünyada yaygınlaşması gerektiğini belirtip, "Hayvanlarda insanlar kadar yaşamayı hakkediyor. Hayvanları korumazsak, dünyayı korumamış oluruz. Doğal dengeyi oluşturan en önemli unsur hayvanlardır. Dünyada yaşamın devamını hayvanlar sağlayacaktır. Kuşadası Belediyesi olarak hayvan dostu çalışmalara ağırlık veriyoruz. Fayton faaliyetleri ilçemizde sona erdi. Fayton atlarını emekliye ayırdık. Haybulans faaliyete girdi ve kentimiz genelinde acil müdahale ihtiyaç duyan can dostlarımızın yardımına koşuyoruz. Bunların dışında can dostlarımızı öldükten sonra da yalnız bırakmamak için Can Dost Defin Yeri'ni açtık. Yaşamlarını yitiren can dostlarımızın Kuşadası'nda bir mezarlığı var" dedi.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı