Manyas Manyas’ta üreticinin yem ihtiyacı için silaj paketleme makinesi alındı

Manyas’ta üreticinin yem ihtiyacı için silaj paketleme makinesi alındı

Paylaş
Manyas’ta üreticinin yem ihtiyacı için silaj paketleme makinesi alındı

Manyas’ta üreticinin yem ihtiyacı için silaj paketleme makinesi alındı

Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) – BALIKESİR’in Manyas ilçesi Süt Üreticileri Birliği, hayvan üreticilerinin yem ihtiyaçlarını karşılamak için silaj paketleme makinesi ve üzerinde iş makinesi bulunan traktör satın aldı.

Manyas Süt Üreticileir Birliği, hayvan üreticilerinin yem ihtiyacına cevap vermek için silaj paketleme makinesi ile üzerinde iş makinesi bulunan traktör aldı. Geçici olarak Haydar Mahallesi'nde bulunan pancar alım kantarının bulunduğu yerde silaj paketlemeye başlayan silaj makinesi, ilçedeki hayvan üreticilerinin de en büyük ihtiyaçlarından birini karşılayacak.

Saatte 55 adet silaj paketleyen makineye ek olarak bir de iş makinesi bulunan traktör alan Süt Üreticileri Birliği başkanı Fevzi Karakaş, bir milyon liralık bir yatırım gerçeklmeştirdiklerini belirtti. Amaçlarının çok az bir karla hayvan üreticisinin silaj ihtiyacını karşılamak olduğunu vurgulayan Karakaş “ Çiftçimizden satın alacağımız silajı paketleyip, depolayacağız ve akabinde silaj ihtiyacı olan hayvan üreticilerimize bunu satacağız, bedelini de üreticimizin süt alacağından tahsil edeceğiz. Malum silaj süt verimi için çok önemli. Süt verimliliğinin devamını sağlayabilmek adına üreticimize birlik olarak bu hizmeti veriyoruz. Kendi öz kaynaklarımız ile bunu karşılayacağız, hayvan üreticimize hizmetlerimiz birlik olanakları ölçüsünde devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı