Marmaris Marmaris'te okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı

Marmaris'te okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı

Paylaş
Marmaris'te okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı

Marmaris'te okul servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, okul servis şoförlerine polis ve jandarma tarafından bilgilendirme ve tedbirler eğitimi verildi.
İçişleri Bakanlığı'nın 'Trafikte Sorumluluk Harekatı' kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde okul servisi şoförlüğü yapan 66 şoföre trafik güvenliği, koronavirüs tedbirleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Polis ve jandarma tarafından ortaklaşa Sabancı Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde şoförlere bilgi aktaran Marmaris İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Grup Amiri Barış Havsalı, "Kontrol edebileceğimiz değiştirebileceğimiz tek şey, kendi davranışımızdır. Hız körlüğü denilen bir şey vardır. Hız ne kadar artarsa, görüş alanınız o kadar daralır, etrafta gördükleriniz azalır. Bu nedenle dikkatinizin dağılması kaza riskini artırır. Trafikte cep telefonu kullanımı kazaların meydana gelmesinde en büyük etkenlerden biridir. Ya telefonunuz kullanacaksınız ya da aracınızı. Araçlarınızın bakımları çok önemli. Çocukların güvenliği her şeyin üstündedir. Servis içinde çocukların emniyet kemeri takılmış şekilde olması disiplini sağlar. Araç içinde kurallar getirdiğinizde kaza risklerini minimuma indirmiş olursunuz" dedi. İçişleri Bakanlığı'nın 2021-2022 servis şoförlerine yönelik talimatları okuyan Havsalı, "Koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirler mutlaka uygulanmalıdır. Servis içinde dezenfektan bulundurulmalı, sürekli havalandırılmalı ve sizler dahil öğrencilerin de maske takması gerekmektedir. Alınan tedbirler ve trafik kuralları uyulduğu takdirde hem sizin hem de çocuklarımızın can güvenliği sağlanır" ifadelerini kullandı. Öte yandan okul ve personel servisi yapan araçlara 5 Ocak- 31 Ekim sonu arası çeşitli kural ihlallerinden 35 bin lira trafik cezası kesildiği de öğrenildi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı