Manavgat MATSO Başkanı Güngör: Yapılandırılan krediler olumsuz kayıt olarak işlenmemeli

MATSO Başkanı Güngör: Yapılandırılan krediler olumsuz kayıt olarak işlenmemeli

Paylaş
MATSO Başkanı Güngör: Yapılandırılan krediler olumsuz kayıt olarak işlenmemeli

MATSO Başkanı Güngör: Yapılandırılan krediler olumsuz kayıt olarak işlenmemeli

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, hükümetin salgın nedeniyle zorda kalan işletmelere kredi yapılandırılması imkanı sunduğunu hatırlatarak, "Bankalarca yapılan her türlü yapılandırmanın kayıtlara yapılandırma olarak geçmemesi ve bankalarca olumsuz olarak değerlendirilmemesi gerekmektedir" dedi.

MATSO Meslek Komite Başkanları Aylık Olağan Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör başkanlığında yapıldı. Toplantıya meslek komitesi başkanları ile genel sekreter Halil İbrahim Altıparmak katıldı. Toplantıda ekonomik gelişmeler değerlendirilerek tüm sektördeki üyelerden gelen taleplerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde ilgili mercilere iletilmesi kararlaştırıldı.

'ÇALIŞMALARIMIZI AYNI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ'

Seydi Tahsin Güngör, oda olarak çok sayıda çalışmaya imza attıklarını belirterek, bu çalışmaları komite başkanları, meclis üyeleri ve oda organları ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden Başkan Ahmet Boztaş ile birlikte MATSO ailesi olarak çok güzel hizmetler yaptıklarını hatırlatan Güngör, “Merhum başkanımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Çalışmalarımızı tüm organlarımızda görev alan ekip arkadaşlarımızla aynı kararlılıkla bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

'SİCİLE OLUMSUZ YANSIMAMASI GEREKMEKTEDİR'

Başkan Güngör, Covid 19 salgınının dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomiyi oldukça etkidiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Özellikle turizm ve hizmet sektörü diğer sektörlere göre oldukça fazla etkilendi. Kentimizde faaliyet göstermekte olan birçok üyemiz bankalar nezdindeki kredi taksitlerini ödemekte zorlanmaktadır. Salgının olumsuz etlilerini en aza indirmek noktasında hükümetimizin destekleri ile özellikle yeni krediye erişim, mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması imkanları sunulmuştur. Ancak yeniden yapılandırma kapsamında değerlendirilerek ödeme alanları oluşturulan krediler gerek bankanın kendi kayıtlarında, gerek memzuç ve kurumsal KKB kayıtlarında yapılandırma olarak görülerek olumsuz kayıt oluşmakta, bu durum da yeni krediye erişimimizde olumsuz olarak değerlendirilebilmektedir. Bu nedenle bankalarca yapılan her türlü yapılandırmanın kayıtlara yapılandırma olarak geçmemesi ve bankalarca olumsuz olarak değerlendirilmemesi hususlarını ivedi bir şekilde talep etmekteyiz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı