İnegöl MEB'in AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa’da yapıldı

MEB'in AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa’da yapıldı

Paylaş
MEB'in AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa’da yapıldı

MEB'in AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa’da yapıldı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği AR-GE Merkezi Çalıştayı, Bursa'nın İnegöl ilçesinde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, bünyesinde AR-GE merkezi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlerine yönelik 'AR-GE Merkezleri Çalıştayı', İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mesleki eğitimin daha güçlü hale getirilebilmesi için yüksek teknoloji ve katma değer üreten 21 ilden 44 farklı bünyesinde AR-GE Merkezi bulunan okul müdürünün katıldığı çalıştayın açılışına İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanı İsmail Güler, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve Şube Müdürü İsmail Kayışlı katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "İlimizde de faaliyet gösteren AR-GE Merkezli Meslek Liseleri'nin üretime ve istihdama yönelik çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Gelişen dünyayla birlikte yeni teknolojileri yakalamak için AR-GE Merkezlerini verimli kullanarak meslek liselerimizde tüm paydaşların desteğiyle daha yüksek hedeflerle ilerlemeye devam etmekteyiz." dedi.

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanı İsmail Güler ise, "İnovasyon ve verimlilik üzerinde durarak bugünün dünyasında sadece doğal kaynaklara sahip olan ülkeler değil; bilgiyi araçlara dönüştüren devletlerin hükümran olduğunu ve vatandaşlarına daha iyi yaşam sunduğunu görüyoruz. Türkiye'de kalkınma planlarında Mesleki Eğitimin güçlendirilmesine her zaman özel bir önem atfedilmiştir. 2023 Vizyon belgesiyle birlikte Mesleki Teknik Eğitime yönelik iyileştirmeler olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. Covid-19 salgını sürecinde okullarımız sergiledikleri performans ile toplumun her kesimi tarafından takdir edilmiştir." diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da "Sanayi şehri olan İnegölümüzde AR-GE ve inovasyon büyük önem arz etmektedir. 300 milyar ihracat fazlasıyla 71 ili geride bırakan İnegölümüz Mesleki Eğitimden mezun olacak öğrencilerimiz için istihdam açısından geniş imkanlara sahiptir. Biz de mesleki eğitimin gelişmesinde AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesinde paydaşlarımızla birlikte imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaktayız." ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiindeki teknolojik gelişmelere dikkat çeken İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise, "Sanayi inkılabıyla gelişimlerini tamamlayan ülkeler teknolojik açıdan dünyaya öncülük etmektedir. O dönem içinde bulunan şartlardan dolayı sanayi inkılabında istenilen seviyeye ulaşmayan ülkemizde savunma sanayinde yapılan AR-GE çalışmaları ve bu alandaki gelişimimiz ileri teknolojinin çok uzakta olmadığını göstermektedir. Ben inanıyorum ki gençlerimiz AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleriyle bizleri ülke olarak daha da ileriye taşıyacaktır. Böyle anlamlı bir çalıştayda ülkemizin birbirinden değerli yöneticileriyle bir arada bulunmaktan ve ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Çalıştayın siz değerli katılımcılarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Çalıştayla birlikte sektörün ve toplumun ihtiyacı olan son teknoloji sistemlerin araştırılması, tasarlanması, yerli ve milli sermaye ile kurulması; üretim için ihtiyaçlar belirlenerek okul - üniversite - sanayi ile işbirliği sağlanması; üretilen bu ürünlerin faydalı model, patent ve marka başvurularının yapılması gibi hedeflerle AR-GE merkezleri inovasyon kültürünün gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır. 30 Mart- 2 Nisan 2021 tarihleri arasında devam edecek çalıştayın hayırlı olmasını temenni ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı