Merkez Mersin'de Öğretmenler Günü kutlandı

Mersin'de Öğretmenler Günü kutlandı

Paylaş
Mersin'de Öğretmenler Günü kutlandı

Mersin'de Öğretmenler Günü kutlandı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Öğretmenler Günü’ne özel bir video gösterimi yapıldı. Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Koca, öğretmenliğin yalnız bir meslek değil kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Öğretmenlere değer vermeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. Bu nedenle de kutsal bir meslektir. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan bu mesleği icra eden bütün meslektaşlarım, vatan toprağımız üzerinde şanlı bayrağımızın dalgalandığı her köşede birer meşale gibi parlamaktadırlar" dedi,
Vali Su ise, öğretmenlerin her insanın hayatında mutlaka izi ve karaktere etkisi olduğunu ifade ederek, "Öğretmen yeri geldiğinde anne, baba ve rol model olmuştur. Öğrencilerin hayatına dokunur, onları hayata kazandırır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Su, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi, çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğretmen öğrencilere de ödüllerini verdi. Aday öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Korosu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Korosu’nun konserinin ardından tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı