Merkez Mersin’de otopark sorunu çözülüyor

Mersin’de otopark sorunu çözülüyor

Paylaş
Mersin’de otopark sorunu çözülüyor

Mersin’de otopark sorunu çözülüyor

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de yıllardır vatandaşlar için büyük bir problem olan kent içi otopark sorunu, 2 katlı 400 araçlık projeyle son bulacak.
Büyükşehir Belediyesi kentin öncelikli sorunlarından olan otopark sorunu için ilk adımı attı. Çarşı esnafını ve Mersinlileri büyük ölçüde rahatlatacak Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yanında yapılacak otoparkın detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkan Şeçer, "Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin yanındaki otoparkı inceledik. Orası için yeni bir proje hazırlıyoruz. Yaklaşık 400 araçlık, 2 katlı bir otopark projesi hazırlıyoruz. Çok çabuk bir şekilde yapacağımız bir otopark olacak orası. Projesini bitirip, hemen ihaleyi de başlatacağız. Otopark üzerinde bir de Kent Meydanı yapacağız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlık çalışmaları son hızla devam eden Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında inşa edilecek otopark projesinde ayrıca bir de kent meydanı yer alacak. Yeşil alanla donatılacak olan meydanda çocuk oyun alanları, açık hava satranç alanı, mini basketbol sahası, tırmanma duvarı, gösteri alanı, anıt alanı ve kafeterya yer hizmete sunulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı