Merkez Mersin'de servis araçları aralıksız denetleniyor

Mersin'de servis araçları aralıksız denetleniyor

Paylaş
Mersin'de servis araçları aralıksız denetleniyor

Mersin'de servis araçları aralıksız denetleniyor

Mersin/ (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenli ulaşımı için okullarda denetimler gerçekleştiriyor.
2019-2020 eğitim-öğretim sezonunun başından bu yana 282 servis aracını denetleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 10 araca belirtilen koşullara uymamaları nedeniyle cezai işlem uyguladı. Ekipler, ortalama her araca 320 TL tutarında ceza kesti. Denetimlerde en çok ruhsatta belirtilen sayının üzerinde öğrenci taşınması nedeniyle ceza verildi. Denetimlerde, araçların evrak kontrolü, ruhsatta belirtilen sayıya göre öğrenci taşıyıp taşımadıkları gibi konular öncelikli olarak ele alınıyor. Ayrıca, araçların emniyet kemeri, yangın söndürme tüpleri, öğrenci rehberi, güzergah izin belgesi, sabit olmayan pencerelerin demir kafes sistemi kontrolü gibi koşulları taşıyıp taşımadığı da titizlikle inceleniyor.

282 SERVİS ARACI DENETLENDİ
Eğitim döneminde her gün farklı bir okulda düzenli olarak yapılan denetimler, öğrencilerin rahat, konforlu ve güven içinde ulaşımının sağlanmasını hedefliyor. Denetimler sırasında görülen eksiklikler ile ilgili tespit tutanakları düzenlenerek, cezai işlem uygulanıyor. Denetimlerden memnuniyetini dile getiren servis şoförü Mehmet Çelik, “Uygulama bence çok güzel, böyle uygulamalar olması şart. Çocukların güvenliğini dört dörtlük elimizden geldiğince yapıyoruz. Elimizden geldiğince işimizin peşindeyiz. Belediyenin denetiminden memnunuz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı