Demre Minikler sorumluluklarını öğreniyor

Minikler sorumluluklarını öğreniyor

Paylaş
Minikler sorumluluklarını öğreniyor

Minikler sorumluluklarını öğreniyor

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde eğitim öğretim yapan Hacımusaoğlu Anaokulunda başlatılan 'Sıra Bende Sorumluyum' adlı proje ile minik öğrencilere küçük yaşlarda sorumlulukları kazandırılıyor.

Demre'de eğitim öğretim yapan Hacımusaoğlu Anaokulunda başlatılan Avrupa çapındaki projeyi, Okul Müdürü Eyüp Göllü ve okul öğretmeni Huriye Saran hazırladı ve yaşama geçirdi. Projede İstanbul, Kocaeli ve Bilecik'ten 10 öğretmen yer aldı. Üç ay sürecek projede hey ay bir veya iki proje seçiliyor. Mart ayının projesi 'Okuluma ve arkadaşlarıma karşı sorumluyum' oldu. Nisan ayının projesi olarak 'Aileme karşı sorumluluklarım var, çevreye karşı sorumluluklarım var'; mayıs ayının projesi olarak 'Doğaya ve canlılara karşı sorumluklarım var' konuları seçildi. Proje, Hacımusaoğlu Anaokulunun Yıldız ve Minik Dahiler sınıflarında uygulanıyor.

Proje yürütücülerinden Hacımusaoğlu Anaokulu Müdürü Eyüp Göllü, "Projemiz bu yıl okulumuzda uygulanan dördüncü proje. Bu projeler sayesinde okulumuz e-Twinning Proje Okulu oldu. Bu projemizle öğrencilerimize bir veya iki konuda sorumluluk veriliyor. Bu konuda çalışma ve uygulamalar yapılıyor. Amaç öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak, küçük yaşlarda sorumluluk bilinci oluşturmak. Çevresine, doğasına, ailesine kısacası dünyaya karşı sorumlu birer birey olduğunu fark ettirmek. Doğru davranışlarda bulunmalarını sağlamak. Bu konuda da ilk ayımızda, ilk konumuzda bunun ne kadar yararlı olduğunu gördük" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı