Tarsus Minikler tohum toplarını arılar için doğaya bıraktı

Minikler tohum toplarını arılar için doğaya bıraktı

Paylaş
Minikler tohum toplarını arılar için doğaya bıraktı

Minikler tohum toplarını arılar için doğaya bıraktı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde çocuklar, 20 Mayıs Dünya Arı Günü nedeniyle arıların sevdiği bitkilerin tohumlarının yer aldığı tohum toplarını doğaya bıraktı.
Kentte, ‘Biz arıyız Hareketi'ni başlatan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve arıcılar, miniklerin oluşturduğu tohum toplarını doğayla buluşturdu. Minikler Toros, Dağları’nın zirvesinde bulunan Pirömerli Mahallesi'nde önceden hazırladıkları tohum toplarını ormanın çeşitli yerlerine bıraktı.
Etkinliğe katılan Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt, arıların nüfusunun giderek azaldığına dikkat çekti. Kurt, “20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde, çocuklarımızla birlikte farkındalık yaratmak istedik. Arılar ne yazık ki zirai ilaçlar nedeniyle ciddi bir şekilde zehirlenmekte. Maalesef arı neslinin gelecekte tükenmesiyle karşı karşıya kalma durumumuz var” diye konuştu.
Doğa büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden üretici Gökçe Çay ise “Çocuklara doğanın önemini, sofralarına gelen yiyeceklerin nasıl oluştuğunu kıymetlerinin nasıl bilmesi gerektiğini öğretmek için bu etkinlikte farkındalık yaratmış olduk” dedi.
BOŞ KOVANLARLA FELAKETE DİKKAT ÇEKTİLER
Boş kovanlarla, arısız bir geleceğin felaket olacağına dikkat çekmek istediklerini ifade eden arıcı Celal Çay da “Bugün lavanta bahçesindeyiz. Arılar lavantayı çok sever. Arıların önemini çocuklara anlatmak için çocuklarımızı bugün burada topladık. Arıların çok sevdiği bitki tohumundan tohum topu yaparak doğaya beraber bıraktık. Çünkü arılar varsa geleceğimiz var. Arılar varsa gıdalarımız var. Arılar varsa yaşam var. Bugün buraya boş kovan da getirdik. Yani kovanlar boş olursa, geleceğimiz de olmayacak” diye konuştu.
Tohum toplarını doğayla buluşturan çocuklar ise etkinlik sayesinde farkındalık sahibi olduklarını bildirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı