Merkez Mozaik sergisine büyük ilgi

Mozaik sergisine büyük ilgi

Paylaş
Mozaik sergisine büyük ilgi

Mozaik sergisine büyük ilgi

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de açılan ‘Kadın Eliyle Mozaik Sergisi’, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
Farklı yaş ve kesimlerden; aralarında ev kadını, anne, çalışan ve öğrencilerin de yer aldığı Karaduvar Mahalle Evi kursiyeri 30 kadının, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Haydar Turan’dan aldıkları kurs ve eğitimin ardından ortaya çıkardıkları eserleri 'Kadın Eliyle Mozaik Sergisi' Yoğurt Pazarı Parkı’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sergiyi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da gezdi, el emeği göz nuru eserlere imza atan kadınlarla sohbet etti. Başkan Gültak, mozaik eserleri ortaya çıkaran kadınları ve mozaik kursunu veren Haydar Turan’ı tebrik ederek, "Mozaik kursumuzda, gerçekten birbirinden güzel ve değerli eserler ortaya çıktı. Karaduvarlı kadınlarımız, kendi gönüllerinden, hayalleri ve rüyalarından esinlenerek çok güzel eserleri ortaya çıkarmışlar, büyük bir özveriyle bu eserlere imza atmışlar. Bu taşları toplayıp, bu eserleri ortaya çıkarmak öyle kolay değil, haftalar hatta aylar sürüyor. Bu nedenle kursiyerlerimizi ve hocamızı tebrik ediyorum" dedi.
Mozaik eserleri, belediyeye ait gökdelen yanındaki yapıda da beğeniye sunacaklarını ifade eden Başkan Gültak, "İnşallah biraz satış da yaparsınız ve bu sayede aile bütçenize de katkı elde edersiniz. Bu konuda Mersinlileri, sivil toplum örgütlerini, kurum ve kuruluşları da bu sergiyi gezmeye, kadınlarımızın ne güzel eserler ortaya çıkardıklarını görmeye ve eserleri satın almaya davet ediyorum. Bu tür sanatsal etkinliklerimiz sürekli olacaktır" diye konuştu.
Sergide Başkan Gültak’a, üzerinde mozaikten yapılmış ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın olduğu bir eser de hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı