Ödemiş Ödemiş Ticaret Odası, Makedonya'dan gelen konuk heyeti ağırladı

Ödemiş Ticaret Odası, Makedonya'dan gelen konuk heyeti ağırladı

Paylaş
Ödemiş Ticaret Odası, Makedonya'dan gelen konuk heyeti ağırladı

Ödemiş Ticaret Odası, Makedonya'dan gelen konuk heyeti ağırladı

MAKEDONYA'nın Kisala Voda Belediye Başkanı Filip Temelkovski ve Butel Belediye Başkanı Velimir Smilevski, beraberlerindeki bir heyet ile İzmir Ödemiş ilçesi Ticaret Odası'nı ziyaret edip, çeşit temaslarda bulundu.

Ödemiş'i ziyaret eden Makedonya'nın Kisala Voda ve Butel Belediyeleri'nin başkanları ve beraberlerindeki heyeti, Ödemiş Ticaret Odası Rıfat Eriş, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Dursun, Meclis Üyesi Sinan Dündar ve Ödemiş Ticaret Odası Genel Sekreter Vekili Adnan Bengi, ağırladı. İş insanlarının da aralarında bulunduğu konuk heyete, ilk olarak Ödemiş ve çevresinin turizm tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Ödemiş Ticaret Odası ve bölgenin ticari faaliyetleri hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. İki ülke arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerinde sohbet edilerek, önümüzdeki günlerde ticari faaliyetler içinde bu tanışmanın köprü görevi kurulması dileklerinde bulunuldu.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Kisala Voda Belediye Başkanımız Filip Temelkovski 'yi, Butel Belediye Başkanımız Velimir Smilevski ve beraberindeki heyeti kurumumuzda ağırlamaktan onur duyduk. İki ülke ve şehirler arasındaki dostluğun başlangıcı olan bu ziyaretle, ilerleyen zamanlarda yapılacak olan ticari faaliyetlerin temellerini atmış olduk. Bölgemiz üretilen ürünlerle ve yapılan üretimle ihracat potansiyeli olan bir yerdir. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi ve ticari köprülerin kurulması gerekmektedir. Bizler de üyelerimizin ve bölgemizin ticaretine katkı sağlamak için bu görüşmeleri yapmaya ve bağlantılarımızı kurmaya devam edeceğiz" dedi.

Kisala Voda Belediye Başkanı Filip Temelkovski ve Butel Belediye Başkanı Velimir Smilevski de Ödemiş'te olmaktan mutlu olduklarını belirtip, iki ülke arasında ilişkileri daha da sağlamlaştırarak ticari faaliyetlere başlamak istediklerini söyledi. Konuk belediye başkanları, Ödemiş'te çok iyi karşılandıklarını da kaydetti.

Görüşmenin sonunda konuk belediye başkanları ve berebarlerindeki heyetet yer alan iş insanlarına teşekkür plaketleri sunuldu. Konuklara Ödemiş'in coğrafi işaretli ürünlerinden olan çekişte zeytinyağı ve Bozdağ kestane şekeri hediye edildi. Kisala Voda Belediye Başkanı Temelkovski ve Butel Belediye Başkanı Smilevski, ülkelerinden getirdikleri özel hediyeleri Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş' e takdim etti.

MAKEDON HEYETTEN FİRMA ZİYARETLERİ

Daha sonrası, konuk heyetin istekleri doğrultusunda firma ziyaretleri yapıldı. Ardından bölgedeki bir asansör firması ziyaret edilip, sahibi Mehmet Bal'dan inşaat sektörü, asansör üretimleri ve çeşitliliği hakkında bilgi alındı. İkinci ziyaret Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne gerçekleştirildi. Burada da Kooperatif Başkanı Selçuk Bilgi ve Hurşit Nallı beraberliğinde sera üretim alanları gezildi ve yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Süt üretiminde önemli bir konuma sahip olan Ödemiş'in bu alandaki ürünlerinin tanıtımı ve bilgi aktarımı için ise bir süt ürünleri firmasına geçildi. Aynı zamanda Ödemiş Ticaret Odası Meclis Üyesi olan sütü ürünleri firması sahibi Osman Halıcı, konuk heyete bölgede üretilen peynir çeşitlerini tanıttı. Halıcı, Ödemiş ve çevresinin süt üretimi ve diğer süt ürünleri konusunda da bilgiler aktardı. Konuk heyet ziyaretlerini ilçedeki iki süs bitkileri firmasını gezerek tamamladı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı