İznik Öğrenciler atölyelerde çini sanatını öğrenecek

Öğrenciler atölyelerde çini sanatını öğrenecek

Paylaş
Öğrenciler atölyelerde çini sanatını öğrenecek

Öğrenciler atölyelerde çini sanatını öğrenecek

Hayri ŞEN/İZNİK,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın İznik ilçesinde öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu ve İznik Çini Vakfı arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen proje kapsamında "Çocuklarımız atölyede, ustalarımız okullarda" sloganıyla imzalanan protokollere göre, ilk ve ortaokullarda öğrenimine devam eden öğrenciler, çini atölyelerinde çini ustaları ile bir araya gelecek ve öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenmeleri sağlanacak. Böylelikle, İznik’in bir değeri olan çinicilik, ustalar kanalıyla genç nesillere aktarılacak. Başlangıç olarak İznik Meslek Yüksekokulu ve İznik Çini Vakfı arasında yapılan protokoller süreç içinde İznik’teki tüm çini atölyeleri vasıtasıyla yaygınlaştırılacak.

İznik Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil ve İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Basri Öcalan tarafından imzalanan protokol ardından konu ile ilgili açıklamada bulunan İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Basri Öcalan, ”Okulumuz ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaptığımız protokol çerçevesinde ilçemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullar ile işbirliği içinde özellikle çini eğitimi konusunda eğitim ve destek vermeği taahhüt ediyoruz. Bu anlamda okulumuz kadrosundaki öğretim elemanları hem de atölyelerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek taleplere göre kullandıracağız. Bu vesile ile özellikle ilkokul çağından itibaren öğrencilerimizin çiniye olan ilgilerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Çinicilik İznik açısından son derece önemli bir değerdir. Biz bu değerin özellikle bilimsel anlamda geliştirilmesi ve bu markanın Dünya’ya daha da fazla yayılmasını istiyoruz. Bu protokol, ilk okul çağındaki çocuklarımızın çini konusunda uygulamalı eğitim almasına bir nebze katkı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı