Antalya Ölümlü kazada iş makinesi operatörüne tahliye

Ölümlü kazada iş makinesi operatörüne tahliye

Paylaş
Ölümlü kazada iş makinesi operatörüne tahliye

Ölümlü kazada iş makinesi operatörüne tahliye

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da, iş makinesiyle çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Özay (45) öldü, eşi Şensu Özay ağır yaralandı. Kazadan sonra tutuklanan iş makinesi operatörü Ramazan Koç ilk duruşmada, “Motosiklet yola çıkan bir araca çarpmamak için aniden sola manevra yaptı ve idaremdeki kepçenin sol ön kısmına çarptı" dedi. Koç, tahliye edildi.
Kaza, 15 Eylül günü saat 10.50 sıralarında Döşemealtı ilçesi Camili Mahallesi yolunda meydana geldi. Arızalanan traktöre yardım için yola çıkan Ramazan Koç'un (47) kullandığı iş makinesi, Ekşili Mahallesi'ne gitmek için sola döndüğü sırada, Ilıcaköy Mahallesi istikametinden gelen Erdal Özay idaresindeki 07 DAM 23 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Erdal Özay ile eşi Şensu Özay, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Erdal Özay, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Jandarma tarafından gözaltına alınan iş makinesi operatörü Ramazan Koç tutuklandı.
Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ramazan Koç, yol ortasında bulunduğu sırada Ekşili yolundan anayola bir aracın çıktığını gördüğünü belirterek, “Bu aracın yola çıkmasını bekledim. Araç Ilıca istikametine dönerken motosikletteki Erdal Özay, yola çıkan bu araca çarpmamak için aniden sola kırdı. Motosiklet, kepçenin sol ön kısmına çarptı. Kazanın oluşumunda herhangi bir kusurum yok. Suçsuzum, beraatımı talep ederim" dedi.
Motosikletin arka kısmında oturan ve kazada yaralanan Şensu Özay ise motosikletle seyir halindeyken sanığın kepçe ile aniden sola dönüş yaptığını öne sürerek, “Kazadan sonra eşim kepçenin kova kısmındaydı. Kaza olduğu sırada bizim süratimiz normaldi, süratli değildik. Ben motosikletin arka kısmında olduğum için kazanın hemen öncesinde Ekşili tarafından bir aracın çıkıp çıkmadığını görmedim. Bu olay nedeniyle sanıktan şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak sanığı tahliye etti. Duruşma ertelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı