Merkez Osmaniye'de, 'Kore Kültür Günü' etkinlikleri

Osmaniye'de, 'Kore Kültür Günü' etkinlikleri

Paylaş
Osmaniye'de, 'Kore Kültür Günü' etkinlikleri

Osmaniye'de, 'Kore Kültür Günü' etkinlikleri

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi işbirliği 'Kore Kültür Günü' düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Amfisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirilen programa, Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
'Ode to My Father' adlı Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinliklere daha sonra OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam edildi. Etkinlikte Kore'de eğitim ve tanıtım semineri ve geleneksel kıyafetlerle fotoğraf çekimi yapıldı.

KORE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ SUNUMU
'Kore-Türkiye İlişkileri' hakkında sunumu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho yaptı. Etkinlikler kapsamında kapılarını açan OKÜ'ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Cho, Güney Kore hakkında bilgiler verdi. Cho, "Koreliler Orta Asya'dan doğuya göç ettiğini biliyoruz. Türkiye ile 8 bin kilometre uzaklıkta olsak da görünüşler farklı olsa da anlayışları, duyguları birbirine çok yakın. Dilin de yakın olması bunun bir göstergesi" diye konuştu.
Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Cho’ya Karatepe kilimi hediye ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu tarafından da çiçek takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı