Merkez Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi tanıtıldı

Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi tanıtıldı

Paylaş
Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi tanıtıldı

Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi tanıtıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Sevdalıları Platformu (OSEV) tarafından hazırlanan kent için büyük önem arz eden Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Bünyesinde 53 Sivil Toplum Kuruluşunu barındıran OSEV Yürütme Kurulunun Öğretmenevinde yapılan toplantının açılışında konuşan Genel Koordinatör OGC Başkanı İsrafil Avcı, kuruluş günü 7 Ocak 2016 tarihinden itibaren aralık 2019 tarihine kadar yapılan toplantı ve görüşmelerde, üye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından olgunlaştırılan, zenginleştirilen ve şu an için hazırlanan 50 fikir projesinin; Bakanlıklar, Valilik, Osmaniye Belediyesi, öngörülen ortaklar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Sosyal Destek Programı (SODES), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Programları (KOSGEB) ve benzeri destekler çerçevesinde gerçekleştirilmesi hususunda kamuoyuna sunulduğunu ifade etti. Ayrıca 20'den fazla fikir projesinin yazım aşamasında olduğunu kaydeden Avcı, "Hazırda olan ve kitaplaştırılan 50 fikir projesinin tamamı platformumuzun resmi internet sitesi olan www.osev.org.tr adresimizde en kısa sürede tüm detaylarıyla tüm Türkiye'ye faydalanılması, uygulanması ve ilham alınması amacıyla yayınlanacaktır" dedi. Konuşmanın ardından Abdullah Gizlice tarafından projeler arasında yer alan ve Osmaniye için büyük önem arz eden Osmaniye’nin Körfeze Bağlanması Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Proje, Hatay ve Adana’dan bir kısım köyleri içeren yerlerin Osmaniye sınırları içine alınarak, Osmaniye’nin körfeze bağlanması amaçlanıyor. Bu sayede Osmaniye’nin denizyolu ile de ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Daha sonra Osmaniye için hazırlanan projelerin yer aldığı 184 sayfalık kitap üyelere ve katılımcılara takdim edildi.
Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm projelerin Osmaniye için önem taşıdığını ifade ederek, "Ben bugün burada çok duygulu anlar yaşadım. Sizlerin Osmaniye için bir şeyler yapmaya çalışması ve Osmaniye'mizi daha güzel bir kent hale getirme isteğini takdirle karşılıyorum ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırım" dedi.
Projelerin tümünün önemli olduğunu ifade eden Vali Ömer Faruk Coşkun ise "Öncelikle bu projelerim hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Tabiki bu projelerin içerisinde hem hükümetimizin desteği ile yapılabilecek, hem de yerel yönetimler ile yapılabilecek projeler var. Bunların incelenerek, öncelikli olarak yapılabileceklerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca Körfeze Bağlanma projesi de Osmaniye’nin dışında iki ilimizi daha ilgilendiriyor. Dolayısıyla Hükümetimiz ve 3 ilin mutabakatı gerekiyor. Bunların görüşülmesi lazım. Ben bu projelerin hayata geçirilmesi için her zaman destekçiniz olacağım" şeklinde konuştu. Toplantı bur sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı