Altınova Pantomim sanatçısı Aksoy, Başkan Oral'ı ziyaret etti

Pantomim sanatçısı Aksoy, Başkan Oral'ı ziyaret etti

Paylaş
Pantomim sanatçısı Aksoy, Başkan Oral'ı ziyaret etti

Pantomim sanatçısı Aksoy, Başkan Oral'ı ziyaret etti

Cem Mete OKUR/ALTINOVA(Yalova),(DHA)- TİYATRO ve pantomim Sanatçısı Mehmet Ata Aksoy, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı makamında ziyaret etti.

Tiyatro ve pantomim sanatçısı Mehmet Ata Aksoy beraberinde Altınova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sait Başaran ile birlikte Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı ziyaret etti. Pantomim hakkında Başkan Oral’a bilgi veren tiyatro ve pantomim sanatçısı Mehmet Ata Aksoy, “Gösteri sanatları içerisinde kendine yer bulan pantomim, değişik isimlerle de anılabilmektedir. Bu isimlerin başında ise, pantomim ya da mim sanatı gelmektedir. Bu sanat türü ise, kısaca mim olarak ifade edilmektedir. Görsel sanatların oldukça önemli türleri arasında yer alan pantomim kavramının Türkçedeki karşılığı ise, insanların sahip oldukları duygu ve düşüncelerin, dans, eşya, müzik, beden dili ve de mimikler aracılığıyla anlatmaya yönelik sözsüz oyun anlamındadır. Sanatçı izleyiciye sunmak istediği temayı, konuşma yoluyla değil de yüz mimikleri ve de beden dili aracılığıyla sunmaktadır. Burada sanatçının en büyük yardımcıları ise; jest, mimik ve de beden hareketleridir. Pandomim, sanat ve de özellikle tiyatro dünyası tarafından tiyatronun evrensel dili olarak görülmektedir. Pandomim, tarihsel süreçte sinema sektöründe de kullanılmıştır. Bu noktada akla gelen ilk isim ise Charlie Chaplin’dir” dedi.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aksoy’a çalışmalarında başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı