Silifke Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

Paylaş
Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi açıldı

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Silifke ilçesinde belediye tarafından inşa ettirilen Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.
Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanesi'nin açılışı törenine, Kaymakam Abdullah Aslaner, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, kent protokolü, mahalle huhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Sadık Altunok, öğrencilerin başarısını artıran çalışmaları ve projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Altunok, Silifke’yi geleceğe eğitimle hazırladıklarını hatırlattı. Başkan Altunok, belediye olarak halka ve ilçeye yönelik sürdürdükleri çalışma ve hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra eğitime de büyük önem ve destek verdiklerini belirterek, "Hizmetlerde önceliğimiz her zaman eğitimdir. Böyle güzel bir eseri sizlerin hizmetine sunmaktan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' veciz atasözünü kendimize şiar edinerek ilim, irfan ve bilimde çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Taşucu Mahallemiz'de bugün hizmete açacağımız bilim merkezi ve kütüphanemize de kendini bilime, eğitime ve teknolojik yeniliklerin hayata geçirilmesine adamış değerli eğitimcimiz, değerli büyüğümüz Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismini verdik" dedi
Öğrencilerin ve gençlerin daha donanımlı ve daha modern eğitim araçları ile kendilerini geleceğe hazırlayacakları merkezde Mars yüzeyi ve robotu, dünya güneş ay modeli, sonsuzluk koridoru uzay çadırı, denge tüneli, robot, suda dalga ile elektrik üretiminin de yer aldığı 50’ya yakın bilim aleti yer aldığını ifade eden Başkan Altunok, "Ülkemiz genelinde birçok ilde dahi bulunmayan bu merkezi biz ilçemizde hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Belediyemizin sunduğu bu imkanlar sayesinde gençlerimizin daha tasarımcı bir nesil olmaları, yeni modeller üretmeleri ve bu sayede de gerçek anlamda yerli üretimin de desteklenmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
Törene katılan protokol üyeleri ve davetliler tarafından açılış kurdelası kesildi. Açılıştan sonra sahne alan ünlü ses sanatçısı Melek Mosso da izleyenlere muhteşem bir konser sundu.
Silifke Belediye Başkanı Altunok, ünlü sanatçıya günün anısına bir plaket, meşhur Silifke çileği ve yoğurdunu da ikram etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı