Eskişehir Prof. Dr. Bilge: Sigara içenler koronavirüsü ağır geçiriyor

Prof. Dr. Bilge: Sigara içenler koronavirüsü ağır geçiriyor

Paylaş
Prof. Dr. Bilge: Sigara içenler koronavirüsü ağır geçiriyor

Prof. Dr. Bilge: Sigara içenler koronavirüsü ağır geçiriyor

ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, sigara içenlerin koronavirüsü daha ağır geçirdiğini belirterek, “Sigara içenler Covid-19 hastalığını daha ağır geçiriyorlar. Sigara içicisi olup, Covid-19'a yakalanarak hastalığı ağır geçiren, akciğer şikayetleri devam eden hastalar oluyor. Bu hastalarda sigara ile ilişkili olarak Covid-19 süreçlerinin uzadığını gözlemliyoruz” dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Dünya Tütünsüz günü nedeniyle uyarılarda bulunarak sigara içicilerinin koronavirüs hastalığını daha ağır geçirdiklerini söyledi. Covid-19 pandemisinin sigaranın olumsuz etkilerini daha da ön plana çıkaran bir faktör olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bilge, “Covid -19 hastalığı tanısı ile izlenen hastaların akıbetlerini belirleyen en önemli ve en yaygın risk faktörlerinden biri olarak sigara ön plana çıkmıştır. Daha önceki inflüenza gibi enfeksiyonlarda da hastalığa yakalanma ve daha şiddetli hastalık tablosuna sahip olma yönünden sigaranın negatif etkileri ortaya konmuşken, yeni koronavirüs enfeksiyonunda bu durumun daha da belirgin olarak ortaya çıktığı izlenmektedir” dedi.

Sigara içenlerin koronavirüse daha fazla yakalandığını belirten Prof. Dr. Uğur Bilge şunları söyledi:
“Sigara içenler Covid-19 hastalığını daha ağır geçiriyorlar. Sigara içicisi olup, Covid-19'a yakalanarak hastalığı ağır geçiren, akciğer şikayetleri devam eden hastalar oluyor. Bu hastalarda sigara ile ilişkili olarak Covid-19 süreçlerinin uzadığını gözlemliyoruz. Bu nedenle sigara içenlerin bu konuda dikkatli olması ve nikotin bağımlılığından kurtulma süreçlerini kararlılıkla öne çekmeleri gerekiyor. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı Sigara Bıraktırma Hattı Alo 171 numaralı telefonu aradıkları takdirde, en yakın Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne yönlendirileceklerdir”

Haberin Devamı