Dini bilgiler El-Vasi ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vasi esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vasi ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vasi esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vasi ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vasi esmasının faziletleri nelerdir?

El vasi isminin anlamı birçok vatandaş tarafından merak edilerek internetten detaylarıyla araştırılmaktadır. El Vasi isminin anlamı rahmetli, zengin ve kudretli anlamlarına gelen bir esmadır. Allah'ın (cc) kainatın sahibi olduğu ve tüm zenginliğin de tek sahibi olduğu anlamlarına gelmektedir. El Vasi ismi ne demektir ve El Vasi esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

El Vasi isminin anlamı Allah'ın (cc) rahmetinin ve mülkünün büyüklüğü ile ilgili bir esmadır. Bu isimle onun zenginliğinin tüm kainatın rızkına yetecek kadar büyük olduğu anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

El-Vasi Ne Demek?

El vasi Allah'ın (cc) en güzel ve çok güzel isimleri arasında yer almaktadır. Kelime anlamı olarak rahmetli ve ilim sahibi anlamlarına gelen bu isim Allah'ın (cc) kainatın tek sahibi olduğu şeklindedir. Allah'ın (cc) mülkü tüm kainata yeter ve çok büyüktür. Mutlak ve hakiki vasi olan Allah'ın (cc) zenginliği çok büyüktür.

El Vasi esmasının zikir günü pazartesi, zikir sayısı da 137 olarak karşımıza çıkar. Zikir saati ise ay zamanıdır. El vasi esmasının sabah gün doğarken, ikindi namazlarından sonra veya gece yarısından sonraki zamanlarda okunması önerilir. 

Allah'ın İsimlerinden El Vasi Esmasının Faziletleri Nelerdir?

Allah (cc) yaratıcı olandır ve ona yakın olmak kulları için en önemli şeylerden biridir. Onu anmak ve dualar etmek kullarını Allah'a (cc) yaklaştırır ve manevi olarak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar. İsmi şeriflerini bilmek, faziletleri hakkında bilgi sahibi olmak ve Yüce Allah'ın (cc) esmalarını zikretmek kullarının kalbine nur dolmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Kalbinde dert, üzüntü ya da keder olan kişiler El Vasi ismini zikrederek içlerinin ve kalplerinin huzur olmasını sağlayabilirler. Kulları bu sayede huzur dolar ve kendilerini manevi anlamda daha ferah hisseder. Borçlardan bunalmış kimseler ve rızık darlığı yaşayanlar da El Vasi ismini zikrederse fakirlikten ve sıkıntılardan hızlıca kurtulur çünkü Allah'ın (cc) zenginlikleri sınırsızdır.

Allah (cc) sınırları olmayandır ve kendisinden isteyen tüm kullarına cömert davranır. El Vasi ismini zikretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişiler Allah'ın (cc) izniyle ömrü boyunca noksanlık ve yokluk görmez. Rızık bolluğu ve bereket içinde El Vasi esmasının sıklıkla zikredilmesi Müslüman kullara önerilmektedir.

Maddi buhranda olanlar ve rızık yolları kapalı olanlar da Ya Vasi Cella Celalühü ismi şerifini 137 kere okumalıdır. Bu kişilerin rızık kapıları açılır ve tüm kapıları da açılır. Başarması zor olan bir işe girişen kişiler El Vasi ismini çekerlerse Allah (cc) tüm zorlukların altından kalkmalarına yardım eder.

Çünkü Allah'ın (cc) kudreti ve rahmeti sonsuzdur ve onun sonsuz gücüne kimsenin aklı yetmez. Müslüman kulları dara düştüğü zaman onların yanında olduğunu hissettiren yaradan çok cömerttir ve verirken eli açıktır. Bu nedenle kulları yalnızca Allah'tan (cc) istemeli ve isterken de hayırlısını talep etmelidir.

Haberin Devamı