Dini bilgiler El-Vahid ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Vahid esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vahid ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Vahid esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vahid ne demek? Allah'ın İsimlerinden El Vahid esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vahid Allah’u Tealanın tek olduğu, eşi ve benzeri olmadığını vurgulayan isimlerden biridir. El-Vahid Genellikle rızk istemek için edilen dualarla beraber zikredilmektedir. El-Vahid ismi ile dua etmek isteyen Müslümanlar El-Vahid isminin ne anlama geldiğini sık sık araştırmaktadır. Allah’ın isimlerinden El-Vahid ne anlama gelmektedir? El-Vahid esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

El-Vahid ismi Arapçada Vahid isminden türeyen bir isimdir. El-Vahid isminin anlamı: tek olan, eşi ve benzeri bulunmayandır. Allah’ın tek olduğunu vurgulayan sıfatlarındandır.

Haberin Devamı

El-Vahid Ne Demek? 

El Vahid ismi Allahu Teala’nın mübarek sıfatlarında, işlerinde, isimlerinde, verdiği hükümlerde asla dengi, benzeri, eşi ve ortağı olmayan anlamına gelen ismidir.

Allah tüm sıfatlarında ve isimlerinde tektir.

O’nun benzeri, ortağı, bir eşi daha yoktur.

Allah birdir. Allahu Teala’nın babası, annesi, çocuğu, ortağı yoktur.

Allah'ın İsimlerinden El Vahid Esmasının Faziletleri Nelerdir? 

Allah’ın isimlerinden El-Vahid esması Allah’ın tek ve bir olduğunu kabul etmektir. El Vahid esması huzurlu bir şekilde bolluk içerisinde yaşamak için okunan esmalar arasında yer almaktadır. El Vahid esmasını zikretmenin pek çok faydası bulunmaktadır. Allah’ın isimlerinden El-Vahid esmasının faziletleri aşağıdaki şekildedir:

Her gün 5 vakit namazın ardında 63 defa Ya Vahid Celle Celalühü şeklinde zikreden kimsenin rızk kapısı açılır, kalbi nur ile dolar ve etrafındaki herkes tarafından sevilen biri olmaya başlar.

Haberin Devamı

Her gün 1000 defa Ya Vahid Celle Celalühü zikretmeye devam eden kişinin yolları açılır, dilekleri kabul olur.

Her gün 66 defa İhlas suresini okuyup ardından 101 defa Ya Vahid ismini zikretmek hiç ummadık yerlerden nimetlere kavuşmaya vesile olur.

El Vahid zikrini her gün 1000 defa okuyan kişinin kalbine ferahlık gelir, kişi bütün kötü niyet ve düşüncelerinden uzaklaşır.

Günde 4000 defa El Vahid ismini zikretmek tüm arzu ve dileklerin gerçekleşmesine vesile olur.

Her gün 100 defa El Vahid ismini zikretmeye devam etmek insanlardan ve kalabalıklardan uzak, huzurlu yaşamaya vesile olur.

Her gün 1000 defa El Vahid esmasını zikreden kişinin rızkı artar, sıkıntıları yok olur, kişi korktuklarından emin olur.

El Vahid esmasını sürekli okumayı adet edinen kişileri Allahu Teala bütün kötü ve şeytani düşüncelerden korur.

Zalim bir kişinin zulmünden korunmak isteyen kişi öğle namazının ardından 500 defa El Vahid esmasını zikrederse Allah onu zalimin şerrinden korur.

El Vahid ismini 4000 defa zikreden kişinin imanı güçlenir, güzel ahlaklı olur, kötü düşünceler aklına gelmez, kalbine serinlik gelir.

Haram işlerden uzak durmak isteyen kişiler 3669 defa Ya Vahid Celle Celalühü şeklinde zikreder ve sonrasında tövbe ederse o kişi haram işlerden kurtulur.

Haberin Devamı

El Vahid Zikir Sayısı, Zikir Günü ve Zikir Zamanı 

El Vahid zikrinin sayısı ve ebced değeri 19’tur. El Vahid zikir günü salı günüdür. El Vahid zikrini okuma zamanı gece yarısı, sabah gün doğumu ve ikindi sonrası saatlerdir.