Dini bilgiler El-Vehhab ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vehhab esmasının faziletlerin nelerdir?

El-Vehhab ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vehhab esmasının faziletlerin nelerdir?

Paylaş
El-Vehhab ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vehhab esmasının faziletlerin nelerdir?

El Vehhab Allah Teala'nın en güzel isimleri arasında yer almaktadır. 99 esmadan biri olan El Vehhab esmasının anlamı da merak edilen ve araştırılan isimlerden biridir. El Vehhab isminin anlamı karşılıksız veren, ihsanı bol alan ve çok ihsanı bulunan anlamlarına gelmektedir. El Vehhab isminin faziletleri nelerdir ve zikredilmesi nasıl faydalar sizler için derledik.

El Vehhab isminin zikrini sürdürmek insanlar için çok faydalı olmaktadır. El Vehhab ismi anlam bakımından ihsanı çok bol olan ve karşılıksız hibeler veren demektir.

Haberin Devamı

 EL-VEHHAB NE DEMEK?

 Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Vehhab isminin anlamı güzeldir ve Kur'an-ı Kerim'de de bu isim açıklanmıştır. Çok fazla ihsanı olan ve karşılıksız hibeler veren anlamları olan El Vehhab isminin zikri de Müslümanlar için çok faydalıdır. Kur'an'da El Vehhab ismi de birçok ayette geçer. Karşılıksız ihsanda bulunan, bol bir şekilde veren ve verirken eli bol olan anlamlarına gelen El Vehhab ismi Müslümanlar için hayırlıdır.

 Allah (cc) kullarına her zaman verir ve verirken eli oldukça boldur. Kulları için her zaman hayırlısını veren yaradan kullarını takip eder ve neye ihtiyacı olduğunu bilir. Eğer maddi ya da manevi olarak kendinizi darda, güçsüz hissederseniz her gün El Vehhab ismini zikredebilirsiniz. El Vehhab ismini zikretmek için en hayırlı zamanlar cuma gününe denk gelir. 

Haberin Devamı

 

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL VEHHAB ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

 Allah'ın (cc) isimlerinin hepsi faziletlidir ve tüm isimlerinin kulları için faydaları vardır. El Vehhab ismi de kullar için hayırlı bir isimdir ve zikredilmesi önemlidir. El Vehhab zikrinin gücüne bakıldığında karşımıza cuma çıkar. Bu esmanın zikir günü cuma zikir sayısı ise 14 olarak karşımıza çıkar. Zikir saati zühre olarak bilindiğinden sabah gün doğumu vaktinde El Vehhab isminin zikredilmesi en hayırlısıdır.

 İkindi vaktinin son vakti ile akşam namazından bir saat sonrası da El Vehhab isminin zikir zamanları arasında yer alır. El Vehhab isminin gece yarısından sonra zikredilmesi de insanlara birçok fayda sağlar. Bu esmanın günde 196 kez çekilmesi hayırlıdır ve Müslümanlara en az 196 kere zikredilmesi önerilir. Bu esmasının Ya Vehhab ya da El Vehhab şeklinde zikredilmesi önerilmektedir.

 Günün her vaktinde çekilmesi hayırlıdır ve El Vehhab esması çekildikten sonra elleri semaya kaldırarak Allah'a (cc) isteklerini söylemek gerekir. Dilekler ve istekler Yüce Allah'a (cc) arz edildiğinde Allah (cc) hiçbir kulunu geri çevirmez ve onun için en hayırlısını verir.

 Eğer Ya Vehhab ismini sürekli zikrederseniz rızkınız artar ve maddi olarak daha güçlü bir hayat yaşarsınız. Maddi sıkıntılardan kurtulmak ve refaha ermek için El Vahhab isminin zikredilmesi önerilir. İnsanlara karşı daha güçlü olmak ve heybetli görünmek için de Müslümanlara Ya Vehhab veya El Vehhab isimlerini zikretmeleri buyrulur.

Haberin Devamı