Dini bilgiler El-Veki̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Veki̇l esmasının faziletleri nelerdir?

El-Veki̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Veki̇l esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Veki̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Veki̇l esmasının faziletleri nelerdir?

El vekil Allah'ın (cc) esmalarından biridir ve esma ul husnada yazar. El vekil isminin hem anlamı hem de faziletleri güzel olduğu için bunlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. El vekil ismi Allah'a (cc) sığınmak ve Allah'tan (cc) istemek gerektiğini anlatan bir esmadır. El vekil ne demektir ve el vekil esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El vekil ismi kulları en sıkıntılı oldukları dönemde manevi olarak rahatlatan bir isimdir. Bu nedenle kendini kötü hisseden kişilerin el vekil ismini zikretmesi ve Allah'tan (cc) hayırlısını beklemeleri gerekir. 

Haberin Devamı

 

EL-VEKİL NE DEMEK?

El-Vekil isminin Ya Vekil şeklinde de zikredilmesi mümkündür. Tevekkül sözcüğü vekil sözcüğünden türemiştir ve anlamı da bu nedenle daha fazla merak edilir. Allah (cc) her şeyi bilen ve herkes için hayırlısı verendir. Kullar istedikleri bir şey için çaba gösterirler ve sonrasında da sonuçlanması için her şeyi Allah'a (cc) bırakırlar. El vekil esması tevekkül kelimesinin anlamıyla da benzer özellikler gösterir.

El vekil esması Allah'ın (cc) vekil olduğunu gösteren bir esmadır ve Allah'ın (cc) vekil olduğunu anlamına gelir. Tevekkül eden ve çaba gösteren kulların işleri rast gider ve haklarında her zaman hayırlısı olur. Eğer sonuç kulların istediği gibi olmasa bile bir şekilde Allah (cc) kullarını ödüllendirir ve onlar için iyi şeyler verir. 

Haberin Devamı

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL VEKİL ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Vekil Allah'ın (cc) güzel isimlerinden biridir ve faziletleri de oldukça fazladır. Anlamına göre kendisine bırakılmış olan işleri mükemmel bir şekilde yapan anlamında bir esmadır. Güvenilen ve dayanılan anlamlarına da gelen el vekil esmasının faziletleri birçok Müslüman tarafından merak edilir. Allah (cc) dayanılacak ve güvenilecek tek kaynaktır ve insanların her ne isteyeceklerse o'ndan istemeleri gerekir.

 En büyük ve en güzel vekil her zaman Allah'tır (cc) ve Allah (cc) ne isterse yapabilecek güce sahiptir. O öyle bir vekildir ki insanların güvenebilecekleri tek kaynak yine odur. Yaratmış olduğu tüm varlıkların işlerini idare eder ve kullarına en güzel en hayırlı şeyleri kısmet eder. El vekil esması ve anlamına bakıldığında kişilerin aldıkları işleri hakkıyla yapmaları büyük bir önem teşkil eder.

 Eğer bu gerçekleşirse Allah (cc) elinden geleni yapan herkese istediğini verir ve onu ödüllendirir. Bu nedenle el vekil isminin faziletleri önemlidir ve insanların bilmesi gerekir. Kulların en sıkıntılı zamanlarında el vekil ismini zikretmeleri manevi açıdan rahatlamalarına ve sıkıntılarından da kurtulmalarına yardım eder.

 İnsanlar nasıl sonuçlanacağını bilmediği durumlarda Allah'tan (cc) ister ve sonrasında da hayırlı olmasını bekler. Allah (cc) tüm kullarına her şeyin hayırlı olanını nasip eder ve onları bir şekilde ödüllendirir. Eğer kötü hisleriniz varsa ve bundan kurtulmak istiyorsanız Allah'ın (cc) el vekil ismini zikredebilirsiniz.

Haberin Devamı