Sureler Araf Suresi 4. Ayet Okunuşu, Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Araf Suresi 4. Ayeti Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Araf Suresi 4. Ayet Okunuşu, Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Araf Suresi 4. Ayeti Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
Araf Suresi 4. Ayet Okunuşu, Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Araf Suresi 4. Ayeti Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Kuran-ı Kerim'in yedinci suresi olan Araf Suresi, İslam dininde kutsal bir yere sahiptir ve toplam 206 ayetten oluşmaktadır. "El-Âraf" kelimesi, surenin 46 ve 48. ayetlerinde geçer ve yüksek mevkileri ifade eder; bu sure de ismini buradan almaktadır. Müslümanlar için manevi değer taşıyan Araf Suresi'nin özellikle 4. ayeti, dini pratiklerde sıklıkla okunan ayetlerdendir. Araf Suresi'nin 4. ayetinin okunuşu ve anlamı hakkında aradığınız detaylı bilgilere bu içerikte ulaşabilirsiniz. İslam kültüründe önemli bir yer tutan bu surenin 4. ayetinin anlamını ve okunuşunu daha yakından incelemek için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Araf Suresi, Kuran-ı Kerim'in Bakara ve Şuara surelerinin ardından en fazla ayet içeren üçüncü suresidir ve Mekke döneminde vahyedilmiştir. İslam'ın temel prensiplerine ve dini hükümlere geniş bir şekilde yer veren bu sure, ayrıca bazı peygamberlerin hikayelerini ve topluluklarının durumlarını anlatır. Müslümanlar arasında yaygın bir inanışa göre, Araf Suresi'ni okuyan kişilerin işleri yolunda gider ve sıkıntılardan kurtulurlar. Bu sureyi okumanın, okuyan kişiye hem dünya hayatında hem de ahirette fayda sağladığına inanılır.

Haberin Devamı

ARAF SURESİ 4. AYET TÜRKÇE ve ARAPÇA OKUNUŞU

Araf Suresi 4. Ayeti: Ve kem min karyetin ehleknaha fe caeha be'suna beyaten ev hum kailun.

ARAF SURESİ 4. AYET ANLAMI - MEALİ (DİYANET)

Araf Suresi 4.. Ayet Anlamı: Biz, nice kentleri yok ettik. Gece uyurlarken veya gündüz uykusundayken onlara azabımız gelip çattı.

 

 

ARAF SURESİ DÖRDÜNCÜ AYET ARAPÇA YAZILIŞI

 

ARAF SURESİ 4. AYET TEFSİRİ

Allah Teâlâ, müşriklerin yalanlama, karalama, alay etme gibi tepkilerine rağmen, kararlılıkla kitabı tebliğ etmesi gerektiğini peygamberine bildirdikten ve insanlara da bu kitaba uymalarını emrettikten sonra bu buyruğa aykırı davranmaya kalkışanları uyarma ve tehdit mahiyetinde olmak üzere, nice eski kavimlerin isyankârlıkları yüzünden hiç ummadıkları ve beklemedikleri anlarda Allah’ın ansızın ortaya çıkardığı bir felâketle helâk olduklarını haber vermektedir.

Haberin Devamı


Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 2 Sayfa: 501