Sureler Yusuf Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Yusuf Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Yusuf Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Yusuf Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Paylaş
Yusuf Suresi Anlamı, Meali ve Diyanet Tefsiri (Yusuf Suresinin Türkçe ve Arapça Okunuşu)

Yusuf suresi sıklıkla okunan sureler arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önemli sureler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Yusuf Suresi suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Yusuf suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla okuyabilirsiniz. Yusuf suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Yusuf suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamını detaylarıyla derledik.

Yusuf suresi özellikle insanların başına gelen zor zamanların geçirilmesi konusunda sabrı öğreten ve sabrın ne kadar kıymetli olduğunu bildiren dualar arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Yusuf suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça)

Kuran-ı Kerimde yer alan tüm ayetlerde olduğu gibi Yusuf suresinin de Türkçe ve Arapça okunuşu yer almaktadır. Türkçe okunuşu kişilere kolaylık sağlamakla birlikte orijinal Arapça okunuşu ise ruhu dinlendirmekte ve Kuran-ı Kerim içerisinde yer almaktadır. Türkçe okunuşu aslında Arapça olan surenin Latin alfabesine çevrilmek suretiyle daha kolay okunabilir hale gelmesini sağlamaktadır.

Yusuf suresinin Türkçe okunuşu Elif lam ra tilke ayatül kitabil mübın olarak başlamaktadır. Toplamda 111 ayet olup Kuran-ı Kerim 12. suresi olarak yer almaktadır.

 Yusuf suresi tefsiri

 Yusuf suresi tefsiri Elif Lâm Râ. Bunlar, apaçık Kitabın âyetleridir. Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik. 2 Sana bu Kur'an'ı vahyetmekle kıssaların en güzelini anlatıyoruz şeklinde meali başlamakta ve burada Yusuf ve onun ailesinin İslamiyet’e girişi Allah’a secde etmesi ve iman etmesi anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

Yusuf suresi meali

Yusuf ve ailesinin en son olarak gönderilen ve hak dini olarak kabul edilmiş İslamiyet’e dönüşü anlatmaktadır. Kendi batıl dinlerinden kopmasıyla başlayan ve Yusuf’un toplum içerisinde İslamiyet’e inanmasıyla başlayan eziyetler yaşadığı kötü olaylara karşılık İslamiyet’ten vazgeçmemesi ve bu anlamda sabretmesiyle Allah'ın mükafatı detaylarıyla verilmektedir.

Yusuf'un bir gece gördüğü rüya ile babası ve kendi ailesinin hak dinine yönelmesi gerektiğine inanarak kendi ailesinden başlamak üzere etrafındaki herkesi iman etmeye kendisini adamıştır.

Yusuf suresi fazileti ve anlamı

Peygamber Efendimiz S.A.V şöyle buyurmuştur. Her kim etrafına, ailesine, yakınlarına ve dostlarına Yusuf suresini öğretirse Ölüm anında acı çekmez ve ruhunu kolaylıkla teslim eder. Ruhu acımaz şeklinde hadisi mevcuttur. Bu sebeple Yusuf suresinin okunmasında çok büyük fazilet yaşanmaktadır.

 Ayrıca bir kimse Yusuf suresini ne kadar çok okursa o kişinin imanı kuvvetlenir. Ruhu zayıflamaz. Allah adını zikretmek o kişinin güçlenmesine sebep olmaktadır. Sure 111 ayet olup her bir ayetin kendi içerisinde faziletleri bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse suresinin 21. ayeti hane içi veya kazancın bereketlenmesi için okunmaktadır. Ayrıca hayırlı bir evlilik yaşamak amacıyla her namazdan sonra Yusuf suretinin 8. ayetinin okunması hayırlı evlilikler nasip edecektir.

Haberin Devamı

İftiraya uğrayan kişiler, çocuk sahibi olmak ve çocuğunun güzel ahlaklı olması için Yusuf suresi mutlaka sıklıkla okunmalıdır. Yine çok darda kalan bir kimsenin sabretmesi zor ise Yusuf suresinin okunması kişiye sabır etme gücü verecektir. Özlemini çektiği bir kişiye kavuşmak için Yusuf suresi okunması durumunda hasretli kavuşmalar olacaktır.

Yusuf suresi okunurken bu sure anlayarak ve içtenlikle okunmalıdır. Ayrıca mutlaka anlamına ve yaşanan olayları da incelenmelidir. Zira Hz Yusuf Allah yoluna başını koyan ve her türlü engellemelere rağmen imanından vazgeçmeyen, aynı zamanda tüm çevresine İslamiyet’i tebliğ eden bu uğurda çok acılar çeken önemli İslam sahabesidir. Bu sebeple Özellikle namazlardan sonra Yusuf suresinin mutlaka okunması tavsiye edilmektedir. Kur’an’ı Kerim bir şifa bir hayat kitabıdır. Bu sebeple Kutsal kitabımızın içerisindeki her kelime çok değerli ve faziletlidir.

Haberin Devamı