Antalya Resme terapide başladı, memleketini tuvale taşıdı

Resme terapide başladı, memleketini tuvale taşıdı

Paylaş
Resme terapide başladı, memleketini tuvale taşıdı

Resme terapide başladı, memleketini tuvale taşıdı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yaşayan ressam Elmas Çalışkan, doğup büyüdüğü memleketi Sivas'ın Belentarla Köyü'ndeki sosyal yaşamı fırçasıyla tuvallerine yansıttı.

Emekli Fizik Öğretmeni Elmas Çalışkan, 'Sanatla Yeniden Yaşam' adlı resim sergisini Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Serginin açılış kurdelesini Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkanı Tecelli Sercan Sırma, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Başkanı Ertugrul Hepgüzel, resim eğitimi veren ressam Mustafa Özdemir birlikte kesti.

Ressam Elmas Çalışkan, akrilik boya ile renklendirdiği resimlerinde doğup büyüdüğü memleketi Sivas'ın Zara İlçesi'ne bağlı Belentarla Köyü'nün doğal güzelliklerini, köydeki harman zamanını, geleneksel düğün alayını yeşil bir vadi içerisindeki köyün büyüleyen manzarasını, köydeki sosyal yaşamı gözlerinin önünde canlandırarak tuvallerine resmetti.

RESME HASTANEDE BAŞLADI

Resim sanatına birkaç yıl önce kemoterapi gördüğü hastanede diğer hastalar ile birlikte başladığını hatırlatan Elmas Çalışkan, "Kanser tedavisinde resmin en iyi ve en güçlü ilaç olduğuna inandım, fırçayı elime aldım tuval başına oturdum" dedi. Çalışkan şunları söyledi;

"Tedavi gördüğüm hastanede, doktorlarımın da tavsiyesine uyup kader arkadaşlarımla birlikte 'Büyülü Fırçalar' adını verdiğimiz resim grubunu oluşturduk. Büyük bir heyecanla çalışmaya başladık. Gönüllü resim öğretmenlerimizin öğrettiği tekniklere uyup eserler üretmeye başladım. Her eser ayrı bir heyecan, ayrı bir sevinç ve mutluluk verdi. Son üç yılım da Mustafa Özdemir Resim Atölyesi'nde resim eğitimi alarak geçti. Birçok karma sergilere, yarışmalara katıldım. Renklerin arasında kendime yeni bir yaşam kurdum, yaşama daha sımsıkı bağlandım, hastalığımı unuttum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı