Antalya Robot projeler tanıtıldı

Robot projeler tanıtıldı

Paylaş
Robot projeler tanıtıldı

Robot projeler tanıtıldı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Doğa Bilim Okulu'ndaki ortaokul ve lise öğrencilerinin 'kodlama' ve 'robotik' dersinde yaptıkları robotlar tanıtıldı.

Okulun spor salonunda buluşan öğrenciler, yaptıkları robotları ve projeleri 'Maker Day Antalya ve Science Fest Doğa Etkinliği'nde sergiledi. Etkinliğe, okul müdürü Nadire Öksüz, kodlama ve robotik ders öğretmeni Cem Yurtlak, fen bilimleri zümre öğretmenleri Gonca Güreş, Nilgün Sağlam, Beste İnce, Damla Köle ve Merve Gencer ve çok sayıda veli katıldı. Farklı şekil ve işleve sahip robotlar dikkati çekti.

Uzun emekle hayata geçirdikleri 100'e yakın projeyi Maker Day Antalya ve Science Fest Doğa Etkinliği'nde aileleriyle buluşturan öğrenciler mutluluklarını öğretmeleriyle paylaştı. Veliler, öğrencilerin yaptığı robotları ilgiyle inceledi.

Etkinlikte, 'düşünce kontrollü robot el', 'cep telefonu robot kol', 'basit makineler', 'dash müzik', 'cep telefonu uygulamaları', 'tablet kontrollü nesne toplama ev3', 'spektrum metal asit etkileşimi', 'arduino ile rf433 sıcaklık aktarımı', 'açık hava basıncı', '3 boyutlu yazıcı', 'wedo forklift', 'terrariumlar', 'çevre dostu saatler', 'fildişi macunu deneyi', 'ev3 robot arm' gibi 100'e yakın robot ve proje tanıtıldı.

Okul müdürü Nadire Öksüz, etkinliğin öğrencilerin algoritmik düşünme becerisine katkı sağlamak, akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Öksüz, "Öğrencilerimizin ortaya çıkardığı projeler bizi gururlandırdı. Bugün burada icatlarını aileleriyle paylaştılar. Kardeş okulumuzdan da öğrenciler gelerek projeleri inceleme imkanı yakaladı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı