Ankara Sağlık-Sen, '7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Sağlık-Sen, '7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Paylaş
Sağlık-Sen, '7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Sağlık-Sen, '7'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi

ANKARA, (DHA)- SAĞLIK-Sen tarafından 'toplu sözleşme' taslağının da değerlendirildiği '6'ncı Dönem 7'nci Başkanlar Kurulu' toplantısı gerçekleştirildi.
Kızılcahamam'daki otelde düzenlenen toplantıya, genel merkez yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, 81 ilden gelen şube başkanları da katıldı. Toplantıda genel teşkilat çalışmaları, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güncel sorunları ile ağustos ayında yapılacak 'toplu sözleşme' talep taslağı ele alındı. Öte yandan, toplantı neticesinde sonuç bildirgesine imza atıldı. Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:
"Yaklaşık 18 aylık pandemiyle mücadele sürecinde geldiğimiz noktada hükümet tam normalleşme için gün sayarken, mücadelenin kahramanları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını da ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmalıdır. Sağlık çalışanlarının ülkenin hayat sigortası olduğu gerçeğinden hareketle, mali, sosyal ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler sadece sağlık çalışanlarını değil, 84 milyon vatandaşı da doğrudan ilgilendirmektedir. Sağlık sistemini ayakta tutan, gece gündüz alın teri döken çalışanlardır. Çalışanların sorunlarının çözümü, huzur ve refahlarının artması, sağlık sistemini çok daha güçlü kılacaktır. Döner sermaye adaletsizliği, sözleşmeli istihdam, yetersiz istihdam, kreş, şiddet, mesai ve nöbet ücretlerindeki sorunlar sağlık çalışanlarının boynunu bükmekte, mesleklerinden soğutmakta, tükenmişliğe itmekte ve aile bütünlüklerini bozmaktadır. Alın terini ve hakkaniyeti esas alan çalışan odaklı yaklaşımla, 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet görevlisinin sorunlarını çözmek mümkündür. Kamu işvereni, ağustos ayında yapılacak ‘Toplu Sözleşme’ görüşmelerini, bu bağlamda fırsata dönüştürmelidir. Sağlık çalışanları kamu görevlileri arasında maaş açısından her geçen yıl geriye gitmiştir. Bunun yanında enflasyon aldıkları ücreti adeta eritmiştir. Bu gerçekten hareketle enflasyon farkı yerine, enflasyon artı refah payı verilmelidir. Sağlık-Sen ‘Toplu Sözleşme’ görüşmelerine bu bilinçle oturarak, 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet çalışanının emek ve hak mücadelesini kararlılıkla temsil edecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı