Beden Sağlığı 422 telefon kodu nerenin? 0422 Alan Kodu Hangi Şehrin?

422 telefon kodu nerenin? 0422 Alan Kodu Hangi Şehrin?

Paylaş
422 telefon kodu nerenin? 0422 Alan Kodu Hangi Şehrin?

Sabit hat numaralarında en dikkat çeken unsurun alan kodu olduğu bilinmektedir. Alan kodunun sabit hat içerisinde olması sağlıklı bir arama yapmaya yarar. Bunun yanında 422 ile başlayan alan kodunun sıkça denk gelme şansı olduğu görülmektedir. Sizin için, 422 telefon kodu nerenin? 0422 alan kodu hangi şehrin ayrıntıları ile derledik.

Alan kodunun ülkeler bazında olan önemi aynı zamanda şehirler içinde geçerli olarak bilinir. Çünkü alan kodları şehirlerin sabit hat numaraları için geçerli bir unsurdur. Aksi halde arama yapılması mümkün olmaz. Zaten alan kodu olmadan sabit hat numaraların işe yaramadığı dikkat çekmektedir. Doğal olarak alan kodlarını bilmek önem arz eder.

Haberin Devamı

422 TELEFON KODU NERENİN?

422 telefon kodunun ülkemiz dahilinde kullanıldığı bilinmektedir. Çünkü bu telefon kodunu kullanan şehir Malatya şeklinde bilinir. Malatya ilinin sınırları içerisinde kalan her yerde 422 alan kodunu görmek mümkün olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca alan kodları ülkeyi veya şehri öğrenmeyi kolayca sağlayan bir unsurdur. Bundan dolayı telefon kodlarını bilmek büyük öneme sahiptir.

 422 alan kodu için işaret eden şehir Malatya şeklinde karşımıza çıkar. Bununla birlikte 422 alan kodu için sadece tek bir şehir vardır. Bu şehir ise Malatya olarak dikkat çekmektedir. Malatya ilinin her yerinde bu alan kodunun geçerli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Doğal olarak 422 alan kodu denildiği zaman akla Malatya gelmektedir.

Haberin Devamı

 

422 ALAN KODU HANGİ ŞEHRİN?

Alan kodları içerisinde 0422 olduğu da bilinir. Buna göre alan kodunun 0422 olduğunu Malatya'da görmek mümkündür. Bundan dolayı Malatya şehrinin sahip olduğu alan kodunu öğrenmek için 0422 ile başlayan numaralara bakmak gerekmektedir. Ayrıca 0422 olarak bilinen bu alan kodunun tüm Malatya'da geçerli olarak karşımıza çıktığı görülmektedir.

Malatya şehri alan kodu olarak 0422'yi kullanır. Şehrin alan kodu 0422 olduğu için sabit hat numaraları bu kodla başlamaktadır. En başta alan kodu ve ardından ise telefon numarası gelir. Bundan dolayı her zaman için alan kodlarının sabitliği söz konusudur. Aynı alan kodu başka bir şehirde ise denk gelmez. Yani alan kodları şehirlere özeldir.