Baharatlar vücutta inanılmaz bir etkiye sahiptir. Birçoğu çok önemli antioksidandır. Örneğin, yarım çay kaşığı kuru kekiğin, iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz? Tarçın baharatlar arasında en güçlü antioksidan olabilir. Kabuğundaki uçucu yağlar, olağanüstü koruyucu özelliklere sahiptir. Akdeniz diyetlerinin olmazsa olmazı fesleğen domates ve zeytinyağı ile harika gider. Sadece bir domatesi dilimleyin, biraz taze fesleğen ve biraz tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Vücutta ilaç etkisi kadar faydalıdır. Kekik soğuk algınlığı, grip gibi birçok hastalıktan korur. Bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Yarım çay kaşığı kuru kekik iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerir. Kekik baharatını zeytinyağı ile karıştırdığınızda antioksidan miktarı 4 kat artar. Zerdeçal, antioksidanlar ve antienflamatuar bileşiklerle dolu çok güçlü bir baharattır. Zerdeçalın çekici sarı rengini veren kurkumin, beyni hücresel oksidasyondan ve genel olarak yaşlanmadan korumaya yardımcıdır.