Yoğurt bir numaralı yağ eriticisidir (Göbeğimi nasıl eritirim?)
Dümdüz bir karın ve incecik bele sahip olmayı kim istemez ki? Bu yazı dizisini takip edin, hedefinize kısa sürede ulaşın. Dr. Ayça Kaya anlattı
YATMADAN 3 SAAT ÖNCE YEMEK YEMEYİN
Akşam saatlerinde metabolizma hızı yavaşlar, uykuda en aza iner. Daha hareketsiz oluruz, tükettiklerimiz vücut tarafından kullanılamaz. Yediklerimiz bel çevresinde yağ olarak birikir. Mide boşalması 3-4 saat sürdüğü için yatmadan 3 saat önce besin alımını kesin.
MEYVE GÖBEK YAPAR
Vücuda giren fazla şeker kullanılmadığında göbek çevresindeki yağ hücrelerinde depolanır. Akşam yemeğinden sonra yenen meyvenin içindeki şeker (fruktoz) göbek yağlanmasının en önemli sebebidir. Meyve yemenin en ideal saati ikindi öğünüdür.
AKŞAM HAFİF BESLENİN
Akşam ne kadar hafif yiyip sabah ne kadar aç uyanırsanız o kadar doğru yapıyorsunuz demektir. Yaşam tarzınızı bu şekilde düzenlediğinizde gece uykunuz deliksiz, rüyalarınız güzel olur. Sabah yataktan daha enerjik kalkarsanız. Elbette göbek yağlarınız da çabuk erir.
YEMEK SIRASINDA SU İÇİN
Böylece yeme hızınız yavaşlar, çabuk doyarsınız. Su midede yer kapladığı için daha az yersiniz.
Bir olumlu etkisi daha: Su, bağırsaklarınızı yıkayarak kabızlıktan kurtarır, metabolizma hızını yükseltir, göbek çevresi yağlarını azaltır.
KALSİYUMLU BESİNLER TÜKETİN
Göbek yağlarının korkulu rüyası kalsiyum değeri yüksek olan süt gurubu yiyeceklerdir. Günde 3 bardak süt, yoğurt veya ayran tüketin. Yoğurttaki ‘konjuge linoleik asitler’ bir numaralı göbek yağı eriticisidir. Kansızlığınız yoksa öğlen ve akşam yemeklerinizle 1 bardak yoğurt yiyin.
ŞEKERİ AZALTIN
Vücutta en çabuk yağa dönüşen yiyecek gurubu karbonhidratlardır. En zengin karbonhidrat kaynağı ise şekerdir. Kan şekerini çok hızlı yükseltir. Şu gıdalardan uzak durun: Pasta, kek, kurabiye, limonata, dondurma, şekerli ve gazlı içecekler.
KAHVALTIDA 1 YUMURTA
En tok tutan yiyeceklerin başında gelir. Kolesterolünüz yüksek değilse her sabah 1 adet yumurta yiyin. Gün içinde daha tok olursunuz.
LİFLİ YİYECEKLER DOSTTUR
Kabak, kivi, lahana, ıspanak, yulaf, armut, kayısı, portakal, kivi... Bu tür lifli gıdalar vücudunuzda sünger ve süpürge etkisi yapar. Midede tıpkı bir sünger gibi şişer, daha az yemenizi sağlar. Vücuttan atılırken süpürge etkisiyle toksinlerden sizi kurtarır.
DENGELİ PROTEİN ŞART
‘Besinlerin termik etkisi’ dediğimiz bir mekanizma daha fazla kalori harcatır, vücudun yağlardan kurtulmasını sağlar. Bu termik etki en çok protein kaynaklarında var. Her öğününüze et, tavuk, balık, peynir, yumurta gibi yiyeceklerden birini ekleyin.
YARIN: Daha hızlı yağ yaktıran besinler
- Hava kirliliği ölümcül hastalıklara zemin hazırlıyor
- Seyahat yaşanan şişkinliğin sebebi mikrobiyom farklılığı olabilir
- Aşı reddi toplum sağlığını riske atıyor! Çocukluk çağı için uzmanından uyarı
- Kanser hastalığında yeni dönem! Uzaktan görüntülü muayene olabilecek
- Dolgu uygulamalarının arkasındaki sinsi tehlike! Zamanında müdahale edilmeli: Körlüğe neden olabiliyor