Zihin Sağlığı Kaygı nedir, neden olur? Kaygı ile nasıl başa çıkılır?

Kaygı nedir, neden olur? Kaygı ile nasıl başa çıkılır?

Paylaş
Kaygı nedir, neden olur? Kaygı ile nasıl başa çıkılır?

Kaygı insanın yaşadığı gerginlik ve stres anı olarak bilinmektedir. Herhangi bir konu ya da durum hakkında kişi kaygı yaşayabilir. Bunun ciddi psikolojik etkileri vardır. İnsanların çoğu kaygı yaşayarak uzun süreli depresyona girebilmektedir. Bu nedenle psikolojik yardım almak gerekebilir. Kaygı her konuda yaşanabilir. Hem sosyal çevrenin hem de iş hayatının kaydı yaşamada etkileri bulunmaktadır. Özellikle stresin yoğun olduğu bir işte çalışan kişilerin kaygı bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Kaygı nedir, neden olur ve kaygı ile nasıl başa çıkılır sizler için derledik.

Kaygı, depresyona neden olan en büyük problemlerden biridir. İnsanlar kısa süreli kaygı ve uzun süreli kaygı durumları içerisine girebilmektedir. Kaygı devamında depresyon ve panik durumları yaşatabilmektedir. Bu nedenle küçük kaygılar yaşayan kişilerin bu durumlar ile yüzleşmesi ve tedavi olması gerekmektedir. İnsanın psikolojik olarak yardım alması bu durum ile başa çıkmanın en faydalı yöntemlerinden biridir. Özellikle enerjinin zaman içerisinde kaybolmasının nedenleri arasında bu kaydı ve stres ilk sırada yer almaktadır. Kişiler sosyal hayatlarında da enerji kaybı yaşamaktadır.

Haberin Devamı

KAYGI NEDİR VE NEDEN OLUR?

Kaygı insanı strese sokan en temel durumlardan biridir. Pek çok kişi günlük hayatında kaygılanacağı durumlar içerisine girmektedir. Bu sorunlar ile başa çıkamayan kişilerde yoğun kaygı bozukluğu ve anksiyete durumları gözlemlenmektedir. Sosyal hayatında insanlar ile iletişime geçmekten kaçınan ya da iş hayatı hakkında korkuları olan pek çok kişide kaygı problemleri olduğu görülmektedir. Depresyonun oluşum nedenlerinin başında da bu kaygı yer almaktadır. Kişiler herhangi bir olay ya da duruma kaygılanabilir. Bu şekilde stres ve sıkıntı içerisinde girerek enerji kaybı yaşamaktadır.

Kaygının oluşmasında birden fazla etken bulunmaktadır. Genel olarak kaygı kaynakları iş ya da sosyal çevre ile alakalıdır. İnsanlar kendi kaygı nedenlerini keşfederek bu durum üzerine gidebilmektedir. Özellikle kaygı ile alakalı uzman kişilerden destek almak da bu problemin büyümeden tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Vücudun çalışma fonksiyonlarını da büyük ölçüde etkilemektedir. Kaygının oluşum nedenlerinden kaçmak bu durumu tedavi etmemektedir.

Haberin Devamı

KAYGI İLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

İnsanlar kaygılandıkları zaman bunun üzerine giderek daha cesur davranışlarda bulunmaktadır. Özellikle stres ve depresyondan kaçmak isteyen kişiler için kaygı sorunlarına uzman kişi desteği önerilmektedir. Üstelik kişisel gelişim ve meditasyon kitapları da en faydalı başa çıkma yöntemleri arasında gösterilmektedir. İnsanın sevdiği şeyleri yapması ve sakinleştirici müzikler dinlemesi de kaygı ve strese karşı savaşan en önemli davranışlardır.