Merkez Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Paylaş
Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Can ÇELİK/ADANA, (DHA)- ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü’nün ulusal çapta ilk kez düzenlediği “Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması” ödülleri, gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Toplamda 174 bin lira ödül havuzu bulunan, farklı üniversitelerden 100’den fazla akademisyen ve 30’dan fazla sanayicinin katılım sağladığı yarışmanın ödül töreni AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlendi. Törene, Adana Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, kent protokolü, sektör temsilcileri ve dereceye giren yarışmacılar katıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Şahiner, ulusal çapta düzenlenen bu yarışma ile sadece projelerin ortaya çıkmakla kalmayacağını, aynı zamanda Adana’nın da tanıtımına katkı sağlanmış olacağını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ise gelişmiş ülkeler düzeyine erişmek için büyümenin sanayide olması gerektiğini belirtti.
‘ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK’
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ise geliştirilen projeler ve kapsamlı çalışmalar kapsamında girişimcilere ve akademisyenlere projelerini çalışabilecekleri ve sanayicilere sunabilecekleri “Kuluçka Merkezi” hazırlandığını söyledi. Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında bölgede bulunan üniversitelerle protokol imzaladıklarını hatırlatan Sütçü, “İş birliğimizin geliştirilmesi için imkânlarını ve akademisyenlerini yönlendiren rektörlerimize teşekkür ederim. Bu yarışmanın amacı, akademisyenlerimizi, gençlerimizi girişimci olmaya teşvik etmek, sanayimize fayda sağlamak ve katma değeri yüksek projeleri bölgemize kazandırmaktır. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkları başlatmak için de önemli bir adım atmış olduk” dedi.
Konuşmaların ardından ödül ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı