Bucak Seferyitiği Mağarası turizme açılacak

Seferyitiği Mağarası turizme açılacak

Paylaş
Seferyitiği Mağarası turizme açılacak

Seferyitiği Mağarası turizme açılacak

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesindeki Seferyitiği Mağarası'nın turizme kazandırılması için harekete geçildi.
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, İncirhan mevkisinde bulunan Seferyitiği Mağarası'nın turizme kazandırılması amacıyla bölgede inceleme yaptı.
Milletvekili Yasin Uğur, geçen yıldan bu tarafa Burdur genelinde turizmle ilgili çalışmaların yapıldığını belirterek, "Salda Gölü olsun, İnsuyu Mağarası, Sagalassos, Kibyra gibi turizm değerlerimizin içerisine Seferyitiği Mağarası'nı da kazandırabilirsek Burdur ve Bucak ilçemiz bu katkıdan turizm payını alacaktır" dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün Seferyitiği Mağarası'na ilişkin çalışmaları başlattığını da aktaran Milletvekili Yasin Uğur, mağaranın turizme kazandırılmasıyla kente yeni bir turizm merkezinin daha dahil edilmesini beklediklerini söyledi.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Seferyitiği Mağarası'nın turizme kazandırılması halinde belki de Türkiye'nin en büyük mağaralarından birisi turizme kazandırılmış olacak" diye konuştu.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç da şöyle dedi:
"Mağara araştırma ve çalışmaları Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından yapılıyor. 2010 yılında MTA, Bucak Seferyitiği Mağarası'nda yaptığı ilk araştırmada 276 metre uzunluğunda olduğunu, içerisinde çok sayıda sarkıt ve dikitlerin bulunduğunu tespit etti. Raporu elimizde. Seferyitiği Mağarası'nın turizme kazandırılması, hem Bucak hem de ilimiz açısından turizme büyük bir katkı sağlayacaktır. Türkiye'de mağara olarak turizme ilk açılan mağara 1976 yılında İnsuyu Mağarası'dır. Seferyitiği Mağarası yanında yaklaşık 200 metre mesafede İncirhan'ın yanında çeşme ve hamamı bulunması da burada bir turizm cazibesi oluşturmaktadır. Seferyitiği Mağarası'nda kapsamlı bir çalışma yapılarak turizme kazandırılması, mağara içerisinde çok sayıda sarkıtlar, dikitler olduğu için içerisine koruyucu önleme alınmalı."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı