Antalya Şehirleşen Ahatlı'ya modern pazar

Şehirleşen Ahatlı'ya modern pazar

Paylaş
Şehirleşen Ahatlı'ya modern pazar

Şehirleşen Ahatlı'ya modern pazar

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, gecekondulardan modern konutlara dönüşümünü sağladığı Ahatlı Mahallesi'ne kapalı pazar yeri inşa ediyor.

Bu yıl için altısı çatılı, üç tanesi çatısız olmak üzere dokuz semt pazarını yatırım programına alan Kepez Belediyesi, Ahatlı Mahallesi'ne de kapalı pazar kazandırıyor. Yakın tarihte Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile iki lise yatırımının de yapıldığı mahalle, şehir kimliğine uygun modern semt pazarına da kavuşuyor.

Kepez Belediyesi, önceki yıllarda uygulama imar planı paftasındaki pazar alanına yaptığı açık semt pazarını çatılı hale getiriyor.

Cuma günleri 3197 Sokak'ta hizmet veren 1785 metrekare büyüklüğündeki pazar yerinin üstüne çatı yapılmasına yönelik inşaat çalışması başladı. İnşaat çalışması bitinceye kadar da semt pazarı, 3158 Sokak'taki geçici alanında cuma günleri hizmet vermeye devam edecek.

Pazarcı esnafına ve vatandaşa, olumsuz hava şartlarından etkilenmeyeceği bir ortamda alışveriş yapma imkânı sunacak olan Ahatlı Mahallesi Kapalı Pazarı'nın, çatıyı destekleyen çelik yapısının montajı tamamlandıktan sonra çatı kaplaması yapılacak. Bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanan pazar yerinde, zabıta ofisi, tuvaletler ve çay ocağı üniteleri de bulunacak. Kapalı pazar alanının ışıklandırma ve ses sistemleri de olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı