Merkez Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerine Davut Gürkan'dan yanıt

Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerine Davut Gürkan'dan yanıt

Paylaş
Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerine Davut Gürkan'dan yanıt

Selçuk Türkoğlu'nun eleştirilerine Davut Gürkan'dan yanıt

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) – AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve yöneticilerinin sahaya çıkarak, belediyeden aldıkları maaşla siyaset yaptıkları iddiasına yanıt verdi. Gürkan, “Teşkilatım adına belirtmek isterim ki birilerinin eleştirdiği bu çalışmayı, AK Parti olarak bizler 19 yıldır aralıksız gerçekleştiriyoruz” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları ile yöneticilerinin 5’er kişilik timlerle sahaya inip, vatandaşlarla görüşme kararı almasının, belediyenin resmi maaşlı memurları eliyle ve belediyenin olanaklarıyla siyaset yapmak anlamına geldiğini belirtti. Türkoğlu, “Görünen o ki, Büyükşehir Belediyesi AK Parti İl Teşkilatı’nın görevini üstlenmiş. İl Başkanı Davut Gürkan’ı yetersiz bulmuş olmalı ki, partisinin yapması gereken görevleri üstlenmeye yelteniyor. Üstelik bunu bir de ‘Sahada talepler toplanacak’ diyerek ‘hizmet kılıfına’ uydurmaya çalışıyor. Bütün bunlar adeta can havliyle nafile hamlelerdir” dedi.

DAVUT GÜRKAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tüm daire başkanları ve yöneticileri ile başlattığı saha çalışmalarına getirdiği eleştirilere cevap verdi.

Başkan Gürkan yazılı olarak yaptığı açıklamada, İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu’nun yaptığı açıklamalarla partisinin ve şahsının millete karşı bakış açısını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bir kez daha ortaya konulmuştur ki, ‘İYİ Parti’ye göre halkın ayağına gitmek affedilemez bir suçtur. İYİ Parti’ye göre halkın isteğini sormak, halkın istekleri için hizmet üretmeye çalışmak yanlıştır. Varsın onlar, halkla bir olmayı yanlış bilsinler. Varsın onlar, bizim halka rağmen bir şey yapmayacağımızı unutmuş olsunlar. Bizler halkımızın ayağına gitmekten ancak gurur duyarız. Halkımızın ayağına gitmek suçsa varsın en büyük suçumuz bu olsun” ifadelerini kullandı.

“BİZLER 19 YILDIR ARALIKSIZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Gürkan, Türkoğlu’nun suç olarak tanımladığı milletin ayağına gidip, milletin iç içe olmayı tüm teşkilatları ile partilerinin kuruluşundan bu yana sürdürdüklerini vurgulayarak, “Teşkilatım adına belirtmek isterim ki; birilerinin eleştirdiği bu çalışmayı, AK Parti olarak bizler 19 yıldır, aralıksız gerçekleştiriyoruz. Öncelikle değerli Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve hemşerilerimize hizmet etmek için sokak sokak mahalle mahalle dolaşan, çalınmadık kapı bırakmayan tüm belediye çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, İl başkanlığımızla, ilçe başkanlıklarımızla, mahalle başkanlıklarımızla hasılı tüm teşkilatımızla milletimize kulak vermek, taleplerini almak ve çözümü üretmek bizim gönül siyasetimizin gereğidir. AK Partiyi, AK parti yapan budur. Büyükşehir’den Osmangazi’ye, Yıldırım’dan Kestel’e tüm belediye personellerimiz sokak sokak ilçelerinin ihtiyaçlarını yerinde analiz eder, çözüm geliştirir, mahalle sakinlerinin taleplerini kayıt altına alır” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı