Konya Selçuklu Belediyesi sporcusundan Avrupa kupasında altın madalya

Selçuklu Belediyesi sporcusundan Avrupa kupasında altın madalya

Paylaş
Selçuklu Belediyesi sporcusundan Avrupa kupasında altın madalya

Selçuklu Belediyesi sporcusundan Avrupa kupasında altın madalya

KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediyespor'un milli sporcusu Talha Büyükeser, Antalya’da düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Kupası’nda altın madalyanın sahibi oldu.
Avrupa Judo Birliğinin 2019 faaliyet programında yer alan ‘Ümitler Judo Avrupa Kupası’ Antalya’da düzenlendi. 16 ülkeden 495 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyona da ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyespor sporcusu Talha Büyükeser 55 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Talha Büyükeser birinci turda Azerbeycanlı, ikinci tur maçında Kırgızistanlı, üçüncü tur maçında Gürcü, yarı final maçında ise Rus rakibini mağlup ederek finale yükseldi. Final karşılaşmasında Azerbeycanlı güçlü rakibini de ippon (tuş) ile yenmeyi başaran Büyükeser, şampiyonluğa ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu.
Selçuklu Belediyespor Kulübü ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi başaran Büyükeser’in geçtiğimiz Türkiye Şampiyonluğu ve Balkan üçüncülüğü de bulunuyor.
Selçuklu Belediyespor Kulübü Judo Başantrenörü Abdülkadir Coşkun, Talha Büyükeser’in önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Coşkun, “Talha geçtiğimiz yıllarda Türkiye Şampiyonluğu ve Balkan üçüncülüğü elde ederek Milli Takım sporcusu oldu. Bu yıl çok özverili bir şekilde çalıştığı ve bununda karşılığını Avrupa Kupasında şampiyon olarak aldı. Şimdi daha çok çalışarak önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Talha’nın yaşı şuan çok genç. O yüzden kendisini 2024 olimpiyatlarına hazırlıyoruz. Asıl hedefimiz Olimpiyatlardan madalya ile dönmek. Bizlere ve sporcularımıza büyük destek veren Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya, Kulüp Başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı