Eskişehir Şener Şen, kendi adını taşıyan kültür salonunun açılışına katıldı

Şener Şen, kendi adını taşıyan kültür salonunun açılışına katıldı

Paylaş
Şener Şen, kendi adını taşıyan kültür salonunun açılışına katıldı

Şener Şen, kendi adını taşıyan kültür salonunun açılışına katıldı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Anadolu Üniversitesi tarafından yapılarak usta oyuncu Şener Şen’in adının verildiği kültür salonu düzenlenen programla hizmete açıldı. Kendi adını taşıyan salonun açılışında yer alan Şener Şen, “Anadolu Üniversitesinin, memleketimizdeki yeri çok farklıdır” dedi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde yer alan Şener Şen Kültür Salonu’nun yapımı tamamlandı. Salonun açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Şener Şen ile öğrenciler katıldı. Kültür salonunun yaklaşık 8 aylık süreçte tamamlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çomaklı, “New York’ta görmüş olduğum bir kütüphane modelinin dikkatimi çekmesi üzerine, bu imkanı öğrencilerimize nasıl taşlayabileceğimizle ilgili arkadaşlarımızla düşündük. Bu mekanın önceki hali oldukça kötüydü ve depo olarak kullanıyordu. Şu anki haline getirebilmek için ise tamamen kendi imkanlarımızdan yararlandık ve hiçbir yardım almadık. Bugün kültür salonumuzun açılışına katılım gösteren arkadaşlarımız da burayı ilk defa görüyorlar. Teşriflerinden dolayı usta oyuncumuz Şener Şen’e şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu sayede isminin ölümsüz olacağına ve kültür salonumuzun da yaşamaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Usta oyuncu Şener Şen ise, Anadolu Üniversitesi’nin Türkiye’deki yerinin çok farklı olduğunu belirterek, “Buraya seneler önce gelmiştik. İkinci gelişimde ise böyle bir açılışa vesile olan ve beni de buna dahil eden herkese teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından salonun açılışı yapılırken, Şener Şen ve beraberindekiler Kültür Salonu’nu gezdi.

Haberin Devamı