Antalya Senfoniden klasik müzik konseri

Senfoniden klasik müzik konseri

Paylaş
Senfoniden klasik müzik konseri

Senfoniden klasik müzik konseri

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında viyolonsel, keman ve piyano eşliğinde çalınan eserler dinleyenlere keyfi anlar yaşattı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda ADSO'nun şefi ve genel müzik direktörü Oğuzhan Kavruk'un yönetiminde gerçekleşen konser, orkestranın Alman besteci Ludwig van Beethoven'in bestelediği ünlü 'Coriolan Uvertürü'nü seslendirmesiyle başladı.

Konserde, İzmir DOB Orkestrası'nın başkemancısı Tolga Kulak, ADSO viyolonsel sanatçısı Erdem Akça, viyola sanatçısı A. Aydal Sargutan İşgören, Yaşar Üniversitesi öğretim görevlisi piyano sanatçısı Başar Can Kıvrak, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası viyola sanatçısı Meriç Esen de solist sanatçı olarak sahneye çıktı.

Solistler Çek besteci Anton Wranitzky'nin 'İki Viyola ve Orkestra İçin Konçerto' adlı eserindeki 'Allegro', 'Romançe', 'Rondo Allegro' adlı bölümlerini viyola, keman ve piyanoları ile orkestra eşliğinde yorumladı. Wranitzky'nin eseri, Türkiye'de ilk kez Antalya'da klasik müzikseverlerin huzurunda seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde de yine şef Oğuzhan Kavruk'un yönettiği orkestra besteci Ludvig van Beethoven'in piyano, keman ve viyolonsel için besteledi 'Op.56' nolu eserini seslendirdi.

ADSO, 17 Mayıs Cuma günü saat 20.30'da ise 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla konser verecek. Konserde, Oğuz Güney (Fagot), Ezgi Ada Ayyıldız (Flüt), Ezgin Sevinç (Trompet), Egemen Sezen (Trpmpet), Erdem Delibaş (Trompet) solist sanatçı olarak sahneye çıkacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı