Merkez Seyhan Kreşlerinde akran ilişkisi ve mahremiyet anlatıldı

Seyhan Kreşlerinde akran ilişkisi ve mahremiyet anlatıldı

Paylaş
Seyhan Kreşlerinde akran ilişkisi ve mahremiyet anlatıldı

Seyhan Kreşlerinde akran ilişkisi ve mahremiyet anlatıldı

ADANA,(DHA)- ADANA'nın Seyhan Belediyesi Kreş Müdürlüğü ve Kızılay Adana Toplum Merkezi işbirliği ile kreşteki çocuklara “Akran İlişkisi” ve “Mahremiyet” konularında eğitim verildi.

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut’un da hazır bulunduğu eğitime Kızılay Adana Toplum Merkezinden psikolog ve uzmanlar katıldı. Kreşteki tüm sınıflarda verilen eğitimde uzman psikolog eşliğinde akran ilişkilerinde, iyi arkadaş olarak paylaşımcı, yardımsever, dürüst ve iyi davranışın nasıl sergileneceği, oyunlar oynanarak anlatıldı.

Kızılay Adana Toplum Merkezinden uzman Psikolog tarafından verilen bir diğer eğitim “Mahremiyet” konusu oldu. Çocuklara özel kavramın ne olduğu ve bedende kişiye özel bölgelerin olduğu anlatıldı. Ayrıca her kişinin kendisine özel bilgilerin (isim, adres, telefon numarası gibi) olduğu aktarılarak özel sınırların ihlal edildiğinde güvenilen yetişkinlerden yardım istenmesi gerektiği anlatıldı.

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut ise çocukların ebeveynleri tarafından kendilerine emanet edildiği bilincinde olduklarını aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı