Merkez Seyhan’da 'sonbahar' temizliği

Seyhan’da 'sonbahar' temizliği

Paylaş
Seyhan’da 'sonbahar' temizliği

Seyhan’da 'sonbahar' temizliği

ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki 10 bini aşkın sokakta temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın verdiği talimat çerçevesinde temizlik konusunda çalışma başlatan ekipler, mevcut çöp konteynırlarına görsel güzellik katmak için korugan (çöp konteynırlarının giydirilmesi) işlemine başladı. Böylece ilçede temiz ortam sağlanırken, kent estetiğine katkı veren koruganlar sayesinde de sokaklara görsel güzellik katılıyor. 96 mahalle ve 10 bini aşkın sokakta yapılan çalışmalar, sonbahar temizliği kapsamında gerçekleştiriliyor. Ekipler, belediye sınırları içerisinde bulunan okul, hastane, resmi ve özel kamu kuruluşlarının çöp cüruflarını periyodik programlar dahilinde topluyor. Ekipler, semt pazarlarının temizliğini, bakımını ve çöplerinin alınmasını ve toplanan çöplerin berterafını sağlıyor. Çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüm için çöp toplama merkezine gönderiliyor. Sokaklar, parklar, otoparklar ve açık alanlarda oluşan molozlar kaldırılıyor, kötü koku ve görüntünün ortadan kalkması için çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Başkan Akif Kemal Akay, "Sokaklarda bulunan çöp koyternırlarının koruganlarla giydirmesini yapıyoruz. Temiz ve yeşil bir görüntü oluşuyor. Çöp koyternırlarının tamamını belli bir program çerçevesinde koruganlarla kaplayacağız. Temizlik faaliyetleri de her zaman önceliklerimizden olmuştur. Seyhanlı'nın temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşaması bizim vazgeçilmezimizdir. Ayrıca hemşehrilerimizin bizlere ulaştırdıkları taleplerini de hızlıca çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı