Manavgat Side'de dilenci operasyonu

Side'de dilenci operasyonu

Paylaş
Side'de dilenci operasyonu

Side'de dilenci operasyonu

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Side turizm merkezinde jandarma ve zabıta ekiplerince dilenci operasyonu düzenlendi. Sosyal hizmet uzmanları, dilenci kadınlara bir daha çocuklarla dilenmeyeceklerine, yakalanmaları durumunda çocukların kurum tarafından alınacağına dair taahhütname imzalattı.

Manavgat'ta dilencilerin birbirinin çocuklarını o gün gidecekleri bölgeye göre, 30- 40 liraya kiraladığı iddiaları üzerine başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Manavgat'ın Side Mahallesi'ne tatile gelen yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Side Pazarı'nda İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Manavgat Belediyesi zabıtaları dilenci operasyonu düzenledi. Operasyonda aralarında çocukların da olduğu 14 kişi yakalandı.

Jandarma ve zabıta tarafından tek tek toplanan dilenciler ve turistlere pazar yeri haricinde parfüm satmaya çalışan satıcılar, jandarma karakoluna götürüldü. Yakalananların kimlik kontrolü yapılırken, küçük bebekleri olan dilenci kadınlar için Manavgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Dilenci ve satıcılara Manavgat Belediyesi zabıtası tarafından Kabahatler Kanunu'na göre ayrı ayrı para cezası uygulandı.

İlçe Jandarma Karakolu'na gelen sosyal hizmet görevlileri, dilenci kadınlarla görüştü. Bebekleri ve küçük çocukları dilenme amacıyla kullanamayacakları hatırlatılan kadınlara, bir daha bebek ve çocuklarla dilenmeyeceklerine dair taahhütname imzalatıldı. Görevliler, taahhütname imzalayan kadınlara bir daha bebek ve çocuklarla dilenmeleri halinde bebek ve çocukların kurum tarafından ellerinden alınacağı bilgisi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı