Silifke Silifke’de sahil temizliği etkinliğine turistlerden yoğun ilgi

Silifke’de sahil temizliği etkinliğine turistlerden yoğun ilgi

Paylaş
Silifke’de sahil temizliği etkinliğine turistlerden yoğun ilgi

Silifke’de sahil temizliği etkinliğine turistlerden yoğun ilgi

SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde çevre hassasiyeti ve temizlik konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinliğe yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

Silifke Belediyesi ve Taşucu Rus Kültürünü Tanıtma Derneği işbirliğiyle Taşucu ve Kum Mahallesi sahillerinde temizlik çalışması yapıldı. Çevre hassasiyeti ve temizlik konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinliğe yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Mücahit Aktan, her zaman çevre dostu olacaklarını belirterek, "Göreve başlar başlamaz, 'Her şeyi halkımızla birlikte yapacağız, halkımızla iç içe olacağız' demiştik. Vatandaşlarımızla birlikte çevreye duyarlı olacağız. Sahilimizde yaptığımız bu temizlik kampanyası diliyoruz ki herkese örnek olur. Çevrecilerimizle ve vatandaşlarımızla el ele vererek sahillerimizi, doğamızı, ormanlarımızı kısacası tüm doğayı koruyalım ve temiz tutalım" dedi.
Temizlik çalışmasına katılan Rus turistler de Başkan Aktan ile birlikte sahil temizliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘Taşucu, Kum Mahallesi ve Silifke gerçekten doğayla iç içe yaşanılacak bir yer. Denizi, kumsalı ve sahili ile eşsiz bir güzelliğe sahip. Hepimiz bir olup buraları korumalı ve değerini anlamalıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı