Manavgat SKUT Manavgat istasyonu kuruldu

SKUT Manavgat istasyonu kuruldu

Paylaş
SKUT Manavgat istasyonu kuruldu

SKUT Manavgat istasyonu kuruldu

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- SUDA Arama Kurtarma Derneği (SKUT) Manavgat istasyonu kuruldu. Manavgat'ın Side Mahallesi'nde kurulan istasyonda arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra sualtı temizlik faaliyetleri de yapılacak.

Yaklaşık 1 yıl önce Antalya'da kurulan SKUT, Manavgat'ta istasyon kurdu. Dalış okulu sahibi ve dalış eğitmeni Şahin Gerçek'in sorumlusu olduğu Manavgat istasyonu ilk etapta 9 kişilik ekiple hizmet verecek. Manavgat ekibine derneğin çalışma faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere Manavgat istasyonuna gelen SKUT Antalya eğitmeni Mustafa Bilyaz, ekip üyelerine SKUT formalarını da dağıttı.

KAŞ'TAN ALANYA'YA KADAR ETKİN VE HIZLI MÜDAHALE

SKUT Antalya olarak halihazırda 40 üyeye sahip olduklarını belirten SKUT Antalya eğitmeni Mustafa Bilyaz, "Antalya'nın en uzak iki noktası olan Kaş'tan Alanya'ya kadar olan bölgede daha hızlı, daha etkili müdahale edebilmek için istasyon kurmaya karar verdik. Antalya bölgesinde kurulmuş olan ekibimizin sayısını biraz daha artırmak ve Manavgat'ta bir temsilciliğimizi oluşturmak için buradayız. Artık birlikte çalışacağız omuz ve destek vereceğiz birbirimize" diye konuştu.

'ÜYELERİMİZİN HEPSİ PROFESYONEL DALGIÇ'

SKUT Manavgat istasyonu üyelerinin tamamının kendi mesleklerinde uzman ve profesyonel dalgıç olduğunu belirten istasyon sorumlusu Şahin Gerçek, "Allah nasip ederse bu yıl ve bundan sonraki yıllarda burada arama kurtarma faaliyetleri içerisinde olacağız. Bununla alakalı merkez istasyonumuz Antalya olup verilen talimatlar doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi. Gerçek, gelecek günlerde hazırlayacakları projelerle kadrolarını artırmayı ve güçlendirmeyi amaçladıklarını da söyledi.

SUALTI TEMİZLİK FAALİYETLERİ DE YAPILACAK

SKUT ailesi olarak sadece arama kurtarma faaliyetleri değil farklı aktivitelerde düzenleyeceklerini vurgulayan SKUT Manavgat İstasyon sorumlusu Şahin Gerçek, "Faaliyetlerimizin bir diğer etabı da su altındaki güzel varlıklara ve doğaya sahip çıkmak. Atalarımızın bize tertemiz bıraktığı masmavi denizlerimizi yine yeni nesillere aynı şekilde temiz ve güzel bir şekilde bırakmamız için bizim ve herkesin yapması gereken, bizim de önlemlerin alınması için çaba sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum. Su altı tabiatı ve yaşayan canlıların yaşamlarına ve tabiat dokusuna sahip çıkmamız gerekiyor. Bu da bizim işimizin diğer bir parçası" diye konuştu.

KADINLARDAN KADINLARA DAVET

Manavgat istasyonunun 2 kadın üyesinden dalgıç Havva Gökdoğan, ekibe katılmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirtirken, "Bütün bayanlarımızın da arama kurtarma ekibimizde etkin bir şekilde faaliyette bulunmasını tavsiye ediyorum. Biz şu anda 2 bayanız ve bizim gibi birçok bayana da ihtiyacımız var. Biz de bu işi yapabiliriz bu yüzden bütün bayanlarımızı da ekibimize davet ediyoruz" dedi.

Profesyonel hemşire Betül Aytekin de halk arasında 'vurgun yemek' tabiri kullanılan dekompresyon ile ilgili, "Almamız gereken en önemli tedbir, su altından çıkardığımız dalgıca oksijen tedavisi uygulamak ve koma durumuna sokarak en yakın basınç odası merkezine sevk etmektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı