Demre Sokak köpekleri tarih içinde serinliyor

Sokak köpekleri tarih içinde serinliyor

Paylaş
Sokak köpekleri tarih içinde serinliyor

Sokak köpekleri tarih içinde serinliyor

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki dünyaca ünlü Aziz Nikolaos (Noel Baba) Anıt Müzesi, sokak köpeklerinin yaz sıcaklarından korunmak için sığınacakları bir liman ordu.
Sokak köpekleri, yazın kavurucu sıcağından dünyaca ünlü Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nde korunuyor. Zemin seviyesinden yaklaşık 10 metre aşağıda bulunan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcaklarda, sokak köpeklerinin sıcaktan korunduğu bir mekana dönüştü. Yaklaşık 10 sokak köpeği, öğle sıcağını müzenin bir köşesinde dinlenerek geçiriyor. Özellikle mezar odalarında uyuyan sokak köpekleri, müzeye gelen turistlerin de ilgi odağı oldu. Müzeye gelen turistler, uyuyan sokak köpeklerinin fotoğrafını çekiyor.
'TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR'
Müze görevlileri, "Bu sokak köpekleri sanki müzenin kadrolu bekçileri. Sıcakta uyuyorlar. Sabahları ve akşama doğru hava serinlediği zaman da müzeye gelen turistleri karşılıyorlar. Onlarla beraber müzeyi gezerek, gönüllü birer rehber gibi turistlere eşlik ediyorlar. Hiçbir şekilde turistleri rahatsız etmiyorlar. Ayrıca turistlerin ilgisini çekiyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı